dilluns, 29 de gener del 2018

Així es mobilitzarà l’independentisme per una investidura incerta

Així es mobilitzarà l’independentisme per una investidura incerta

L'ANC i Òmnium fan una crida a concentrar-se demà al passeig de Lluís Company














Encara planen molts dubtes sobre la investidura de Carles Puigdemont, que ha de començar demà les 15.00 al Parlament de Catalunya. Els grups de Junts per Catalunya, ERC i la CUP s’han reunit per acabar de definir com actuaran en un ple del tot incert. Segons el TC Puigdemont només pot ser investit si és present al parlament i amb l’autorització del jutge Llarena. Tanmateix, Puigdemont no ha fet aquesta sol·licitud i hom no sap si preveu de venir a Catalunya.
Amb aquest panorama, l’independentisme es mobilitzarà multitudinàriament per donar suport als diputats electes al parlament. L’ANC i Òmnium han convocat a les 15.00 una concentració davant el parlament ‘per reclamar que es recuperi el govern destituït il·legítimament a causa de l’article 155’. Però abans de la concentració, a partir de les 14.30, una comitiva desfilarà des de la plaça de Sant Jaume fins al passeig de Lluís Companys, el mateix recorregut que es va fer el 27 d’octubre.
Al passeig de Lluís Companys, l’ANC instal·larà una pantalla gegant perquè els assistents puguin seguir el ple d’investidura en directe. També es repartiran màscares de paper amb la fotografia de Puigdemont: ‘Perquè la gent se les pugui posar i demostrar suport’, diu el comunicat de l’entitat. Les màscares també es poden descarregar ací.
Els CDR, també a punt
Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han enviat un missatge per Telegram en què demanen que la gent es prepari ‘per a tot, perquè serà llarg’. Encara no han fet cap crida de mobilització, però n’hi podria haver alguna ben aviat.
També demanen de convertir en tema dominant a Twitter l’etiqueta #ElPoderDelPoble a partir de les 12 del migdia, i fan algunes propostes de piulets:
  • Amb #ElPoderDelPoble implementarem la República en la qual volem viure. Estem disposades a defensar-la i no volem esperar més!
  • No en tinguem cap dubte, amb #ElPoderDelPoble vam fer possible l’1 d’octubre i serà la nostra força per construir la República.
  • Els CDRs hem demostrat #ElPoderDelPoble i la voluntat de fer efectiu el mandat democràtic. Fem de la República una realitat!
  •  #ElPoderDelPoble són les assemblees a cada barri, poble, ciutat, comarca que ens permeten construir plegades la República!
  •  #ElPoderDelPoble el vam demostrar l’1 d’octubre quan vam defensar les urnes amb els nostres propis cossos.
  • #ElPoderDelPoble és respectar la democràcia i defensar-la.
  • #ElPoderDelPoble som totes i cadascuna de nosaltres defensant la República guanyada a les urnes.
  •  #ElPoderDelPoble rau en cada assemblea dels CDR que construeixen sobiranies locals.
  • No deixem de creure que #ElPoderDelPoble serà l’únic garant per a implementar la República.
  • Des de baix, #ElPoderDelPoble és imparable!

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada