El portaveu de Demòcrates, Toni Castellà, ha proposat que els quatre consellers cessats que estan a Bèlgica renunciïn a l’acta de diputat i ‘automàticament’ se’ls garanteixi un lloc en el pròxim govern. En una conferència de premsa després de reunir-se la Comissió Delegada del Comitè Nacional del partit, ha explicat que aquestes 4 renúncies permetrien a l’independentisme garantir ‘recuperar el control del parlament’.
Demòcrates proposa que el proper govern estigui format per exactament per les mateixes persones que en formaven part quan es va aplicar l’article 155, incloent la presidència de Puigdemont i la vice-presidència de Junqueras.
Castellà ha refusat també la possibilitat que l’independentisme pogués blocar la sessió constitutiva del parlament per a pressionar el govern espanyol. ‘Seria una greu irresponsabilitat. Seria anar amb el lliri a la mà’, ha dit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]