El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha amenaçat d’allargar la intervenció de l’autogovern català si els partits independentistes persisteixen amb l’estratègia d’investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Dos dies abans del ple de constitució del Parlament de Catalunya, Rajoy ha assegurat que el seu govern presentarà un recurs al TC si es fa un ple per a investir a Puigdemont des de Brussel·les.
El president espanyol, en un acte de l’executiva del PP, ha considerat un ‘impossible’ que Puigdemont pugui ser investit. Segons ell, és condició obligatòria prendre físicament possessió del càrrec. ‘No es pot prendre possessió des de Brussel·les. I si ho fa, l’article 155 continuarà en vigor. No perquè ho digui jo, sinó perquè la decisió que va prendre el senat diu que l’article 155 continua en vigor fins que el nou president prengui possessió després de les eleccions.’
Podeu consultar les declaracions ací:

Segons Rajoy, l’aplicació del 155 ha servit per imposar ‘el realisme’ a la política catalana. En aquest sentit, ha dit que diversos dirigents independentistes han renunciat a la via unilateral els darrers dies, en referència a les declaracions de Forn, Sànchez i Cuixart al Suprem.
El president espanyol ha dit que l’actuació de la Moncloa per intervenir l’autogovern era necessària. ‘Ha estat bona per Espanya, encara que no tant pel PP’, esmentant a la desfeta electoral que ha patit la formació a Catalunya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]