divendres, 5 de gener del 2018

Sis consells als pares que han fet Pasqua abans de Reis


Sis consells als pares que han fet Pasqua abans de Reis

4.01.2015


Aquests dies és difícil entrar a casa amb els regals de Reis sense ser vist. Els nens no van a escola i se’t posen entre cames a tota hora. Als Estats Units ja hi ha empreses que et guarden els paquets durant les festes perquè no els hagis de tenir tot el Nadal a casa amb l’ai al cor. Mentre no ens arriba aquí una app que resolgui aquest problema, vet aquí sis consells per si els teus fills descobreixen els seus regals sota el llit abans del dia de Reis.
Fàbrica de joguines de Sant Andreu, a a la Fabra i Coats
Fàbrica de joguines de Sant Andreu, a a la Fabra i Coats
1. Un consell preliminar: no fomenteu durant les vacances de Nadal el joc de fet i amagar. No convé que la canalla se us fiqui dins els armaris ni s’amagui en llocs on puguin topar amb els regals que els esteu ocultant fins al dia de l’Epifania.
2. Si tot i així us troben un paquet de Reis que no heu sabut amagar prou bé, no us poseu nerviosos. En un destret com aquest, seguiu l’exemple dels polítics, que no diuen mai la veritat sota cap concepte. Si els polítics no volen esvair les il·lusions del poble, vosaltres tampoc no voleu abusar dels vostres fills.
3. Una sortida plausible és recórrer a l’estratègia de l’evacuació. Els dieu que els patges s’han equivocat i que en lloc de deixar els regals a la central de joguines les han entregat per error a casa vostra. Els regals no es poden desembolicar perquè podrien ser per a uns altres nens. Si no els acabeu de veure convençuts, digueu que ha estat un error de ‘logística’. Aquesta paraula els intrigarà, voldran saber què voleu dir amb aquest terme tan estrany i us faran un interrogatori. Així podreu distreure’ls una estona i desviar l’atenció mentre un de vosaltres evacua les joguines i les deixa al veí del replà (si no té fills, clar). Això sí, haureu de tornar a embolicar els regals amb un paper diferent.
4. No intenteu vendre’ls una història estrafolària amb arguments extravagants. La seva il·lusió trontollarà si hi afegiu una sobredosi de fantasia. La màgia dels Reis no s’aguditza amb camames barates sinó amb racionaltzacions, com menys sofisticades millor.  Els podeu dir per exemple que el rei Gaspar (que és el que us toca per districte) té un servei de repartiment express i que per poder arribar a tot arreu fa enviar els regals per anticipat via missatger per assegurar-se una bona distribució arreu. Normal.
5. Si heu arribat massa tard i el nano ja té el paquet obert i estripat, podeu fingir sorpresa i fer veure que són paquets de l’any passat que els Reis van deixar tan ben amagats que ni vosaltres ni ells mateixos no havíeu vist fins ara. Aquesta és la solució més onerosa, perquè els nens voldran obrir els paquets immediatament i encara et reclamaran els Reis d’aquest any. Pot sortir car.
6. Últim consell. Encara que no se us acudi una excusa plausible, sobretot no confesseu sota cap concepte la veritat. Encara us dirien que sou uns incompetents, que no sabeu amagar una joguina. I que aquesta camama de l’Orient ja feia temps que no se la creien, però que ja els anava bé tenir-vos enganyats, i com més regals millor. I que s’han acabat els xantatges.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada