dissabte, 18 de juliol del 2020

Catalunya és casa teva, amb els cinc sentits

AGÈNCIA CATALANA DE TURISME

Catalunya és casa teva, amb els cinc sentits

Els 32.000 quilòmetres quadrats del país se’ns ofereixen tant per sentir de prop el magnetisme del cel blau fent activitats a l’aire lliure com per acariciar la sorra, escoltar el so de les onades i gaudir en família
JUDIT MONCLÚS
 
Arriba l’estiu, les busques del rellotge alenteixen el ritme i permeten trobar el temps per canviar d’hàbits i planificar aquelles vivències que s’explicaran quan la rutina reprengui el fil i el tic-tac segueixi el compàs sorneguer habitual. Aquest estiu, per aprofitar al màxim aquesta pausa que acostuma a regalar el bon temps i la calor, el turisme de proximitat pot ser un luxe a l’abast de tothom. La possibilitat de la descoberta s’emmarca enguany en Catalunya, que aplega en 32.000 quilòmetres quadrats infinites possibilitats per ser viscudes amb els cinc sentits i la il·lusió de reivindicar allò que tenim a casa.

Activa’t a l’aire lliure

La natura es pot viure a Catalunya tot l’any perquè d’opcions no en falten. Passejar per la natura fent senderisme, realitzar rutes en BTT, descensos d’aigües braves o practicar activitats ecoturístiques adaptades a totes les preferències es poden dur a terme en paisatges que són a tocar: dunes i penya-segats, alta muntanya i planes, aiguamolls, llacs, rius, boscos continentals i mediterranis i hàbitats marins. Aquest estiu, unes vacances per sentir de prop el magnetisme del cel blau fent activitats a l’aire lliure pot convertir-se en una aventura d’allò més apassionant.

L’ecoturisme és una tendència a l’alça perquè, a més d’estar enfocat a les pràctiques sostenibles, també defuig les massificacions. Les possibilitats són molt diverses, des de realitzar rutes en caiac per la Costa Brava i les Terres de l’Ebre que es poden combinar amb la pràctica de l’ snorkel o l’observació d’aus, fins a contemplar cels estrellats o desconnectar de les pantalles amb un bany de bosc en paratges com el Parc Natural dels Ports, el Paratge Natural de Poblet, els boscos de Rupit i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. De fet, Catalunya compta amb 19 parcs naturals i un parc nacional, el d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que conviden a endinsar-se a la descoberta del patrimoni natural i dels seus valors. A més, els guiatges a la natura poden servir per conèixer a peu o en bicicleta la natura silvestre del territori, que compta amb més de 9.000 quilòmetres de camins i senders que l’enxarxen.

Descoberta i acció en família

Seguir el rastre de l’os bru pels Pirineus catalans per descobrir com viu, navegar a bord d’una llanxa ràpida per les Medes per contemplar els paratges roquissers de la costa del Montgrí o realitzar la ruta de les Muscleres al Delta de l’Ebre per gaudir de la gastronomia de la zona i aprendre a pescar o realitzar-hi un ampli ventall d’esports aquàtics són d’aquelles activitats que ve de gust fer en bona companyia. Per això, Catalunya disposa d’una certificació que garanteix una oferta familiar a 27 destinacions –19 al litoral i 8 a la natura– i de 7 estacions d’esquí per realitzar-hi activitats adaptades a totes les edats, sobretot a les dels més petits de casa.
Es tracta d’experiències vivencials que, a més de gaudir-les i d’aprendre, faran que sigui impossible oblidar amb qui s’han compartit. I és que aquest estiu, acariciar la sorra, escoltar el so de les onades i gaudir amb la família es pot convertir en el millor regal de les vacances, ja que escollir una activitat familiar certificada es tradueix en seguretat, comoditat, entreteniment i diversitat. A més, aquestes destinacions pensades per a totes les edats compten a Catalunya amb equipaments adaptats a les necessitats de les famílies perquè elles només s’hagin de preocupar de passar-ho bé.

Més informació:

Etiquetes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada