El periodisme que l'actualitat necessita
Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromés és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.

Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.
Robert Güerri explica que a començament del mes de març ell mateix es feia càrrec dels primers casos del coronavirus 2019 que arribaven a l’Hospital del Mar de Barcelona. Primer dos pacients, després tres, cinc i, de cop i volta, sense preveure-ho, la planta ja tenia cinquanta ingressats. ‘Va ser una explosió’, recorda telefònicament. Va esdevenir el responsable de coordinar l’àrea de pacients de la covid-19 i encara en continua al capdavant, mirant de contenir el repunt actual. Té una visió poc dramàtica de la situació actual, però alerta que cal vigilar. També li demanem per les seqüeles que deixa la covid-19 en alguns pacients i què se sap de la immunitat cel·lular respecte dels anticossos, que fins ara eren l’única referència immunitària.
Hi ha gaires pacients ingressant per la covid-19 a l’Hospital del Mar de Barcelona?
—Tenim una percepció una mica distòpica. Tots estem molt nerviosos perquè no volem tornar a la situació prèvia, però les dades objectives és que tenim un degoteig constant de casos. Cada dia en tenim dos o tres. Per exemple, la nit passada he estat de guàrdia a urgències i hem tingut tres ingressos, dos dels quals diagnosticats de fa una setmana i que ara s’han trobat una mica pitjor, de manera que els hem ingressat. Aquesta setmana haurem ingressat unes deu persones. És a dir, que hi ha un degoteig constant de casos, casos que no són greus, en el sentit que de moment no necessiten UCI. En cap moment hi ha una situació d’allau o de superació.
Butlletí de VilaWeb
Rebeu les notícies de VilaWeb cada matí al vostre correu