Jordi Puntí, escriptor i ara també editor convidat de l'editorial Univers. Fotografia: Albert Salamé.
El periodisme que l'actualitat necessita
Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.

Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.
 
 
Coneixem l’obra de l’escriptor Jordi Puntí (Manlleu, 1967) i coneixem la seva exigència narrativa. Hem llegit les seves traduccions i també en sabem força de les seves opinions i gustos literaris, els que argumenta als seus articles, columnes d’opinió i col·laboracions en programes com ‘Ciutat Maragda’ (Catalunya Ràdio). Per això sabem que és un gran lector i que ha viatjat molt per raons literàries, a festivals i en estades en residències de creadors, espais que li han permès d’escriure llibres i, també, conèixer altres escriptors de tot arreu.
Per això ens ha semblat interessant de parlar amb Puntí ara que s’ha fet públic que serà l’editor convidat de l’editorial Univers, durant el 2020 i 2021. L’encàrrec: que proposi la traducció d’una sèrie de novel·les al català. És la primera vegada que l’edició en català incorpora la figura de l’editor convidat. I Univers ho fa sota la direcció editorial d’Ester Pujol. El primer títol aportat per Jordi Puntí al catàleg d’Univers ha aparegut aquest juliol, Això és plaer, de Mary Gaitskill. També ens en parla.
Butlletí de VilaWeb
Rebeu les notícies de VilaWeb cada matí al vostre correu