dissabte, 4 de juliol del 2020

El govern ordena el confinament del Segrià a causa dels rebrots a Lleida


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat el confinament de la comarca del Segrià pels rebrots de la covid-19 a la regió sanitària de Lleida. A partir de les 12.00, els Mossos restringiran l’accés i la sortida del Segrià. En una conferència de premsa després de la reunió d’urgència del Procicat, Torra ha dit que és una decisió difícil però necessària per a controlar l’expansió del virus. El president ha demanat a la població del Segrià i també a la de la resta de Catalunya d’extremar la precaució per tal d’evitar més rebrots.

Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab
▶️
#President @QuimTorraiPla: “Hem decidit confinar perimetralment el Segrià, degut a unes dades que confirmen un creixement massa important del número de contagis de la #Covid19. És una decisió difícil que començarà avui, a les 12 del migdia restringint l’entrada i sortida”
1:21
3.4K views

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha explicat que el confinament no té una data final. Es permetrà l’entrada al Segrià de les persones que tinguin el domicili habitual a la comarca, i ha dit que no afectarà la mobilitat per autovies i autopistes quan el punt d’origen i final siguin fora del Segrià. També es permetrà l’entrada i sortida per motius laborals. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha insistit en què la població prengui les mesures de protecció adequades contra el coronavirus i ha demanat de protegir els col·lectius vulnerables.
Àlex Arenas: ‘Un confinament perimetral del Segrià és l’única solució al brot’
Protecció Civil ha difós la normativa que s’aplicarà.

Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab
🔴
🔴
🔴
D'acord amb el determinat per @salutcat s'ha decidit procedir al CONFINAMENT PERIMETRAL del #SEGRIÀ a partir de migdia
🔴
🔴
🔴

El Procicat s’ha reunit aquest matí d’urgència al Palau de la Generalitat per a abordar la situació de Lleida. Hi han assistit Torra, Buch i Vergés, a més del vice-president, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó. Ahir Vergés va descartar de prendre ‘de moment’ mesures de confinament a la regió sanitària de Lleida. Salut va instal·lar una carpa d’emergències fora de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, i diversos ajuntaments ja han pres mesura com el tancament dels parcs infantils.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada