Ambulància
Són la primera línia d’entrada de la Covid als hospitals, però es queixen que no els tracten com a personal sanitari, fet que els posa en risc. Els treballadors de les ambulàncies denuncien que les empreses subcontractades per la Generalitat per gestionar aquest servei no els protegeixen com toca. Els neguen la utilització d’EPI i màscares FFPP2. Els diuen que abans de posar-se’n entrin a l’habitació del pacient per veure quina n’és la situació, obligats a entrar-hi amb una màscara quirúrgica que no els protegeix. Però els treballadors no pensen només en ells, pateixen pels pacients que traslladen. Si no els protegeixen a ells com a treballadors, ells no poden protegir els pacients que passen per les seves mans. Denuncien que no es compleixen els protocols establerts.
Parlem amb Lulú Alsina, membre del Comitè d’Empresa i delegada de riscs laborals de Transport Sanitari de Catalunya (TSC) a les comarques gironines i l’Alt Maresme, i també amb un altre company, que per por de represàlies de l’empresa s’ha estimat més de no dir el seu real. Li direm Marc.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.