PSC independentisme àrea metropolitana Barcelona
Les eleccions municipals de l’any passat van comportar un ascens de l’independentisme a l’àrea metropolitana de Barcelona, en bona part pel bon resultat d’ERC. Tanmateix, els republicans van nodrir-se en part del descens de JxCat –CiU a les municipals del 2015– i la CUP. Amb la victòria d’Ernest Maragall a Barcelona –la nit electoral ja el consideraven batlle electe– i el creixement en altres municipis, ERC aspirava també a presidir la Diputació de Barcelona.
L’independentisme ha començat a esquerdar l’hegemonia tradicional del PSC en aquesta àrea del país, malgrat que els socialistes han conservat bastions amb majories absolutes, com ara l’Hospitalet, Cornellà i Santa Coloma de Gramenet, a més de mantenir-se en el poder en ciutats com Mataró, Sant Adrià del Besòs, Viladecans, Sant Boi, Gavà i Sant Joan Despí i desbancar l’independentisme a Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei i Sabadell. També van aconseguir la batllia de Badalona contra pronòstic i van perdre la de Terrassa per la irrupció de Tot per Terrassa, el nou partit de l’ex-batlle socialista Jordi Ballart.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.