El lingüista Albert Jané, a punt de fer noranta anys, serà homenatjat ben aviat amb el llibre El barrufet gramàtic. Homenatge a Albert Jané (Editorial Base), coordinat pel filòleg Jordi Manent. El volum, d’unes dues-centes pàgines, és impulsat per l’Institut d’Estudis Catalans, l’Associació Llengua Nacional, Cavall Fort i el Termcat, amb la col·laboració de Drac Màgic. Es podrà trobar a les llibreries a partir del 17 de juny.
El llibre s’estructura en tres apartats. En primer lloc, hi ha les presentacions, amb texts de membres de les institucions impulsores —com ara Joandomènec Ros (IEC), Josep Ruaix (Llengua Nacional) i Jordi Bover (Termcat). Segonament, hi ha una miscel·lània, en què vint-i-cinc personalitats analitzen les diverses facetes de Jané, de la lingüística a la gramàtica, passant per la traducció i el còmic; hi participen, per exemple, Carles Puigdemont, Jordi Pujol i Vicent Sanchis. El darrer apartat és una aproximació bibliogràfica a l’obra de Jané, a càrrec del coordinador del volum, Jordi Manent.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.