Sardines amb escalivada: un boníssim plat de temporada
Les sardines es poden menjar de múltiples maneres i són molt beneficioses per a la salut
Com molts altres aliments, els peixos també tenen temporada, i al mes de maig és el temps de peixos com el verat, el lluç o les sardines, entre altres.
Aprofitant aquests productes, avui us proposem preparar un plat amb sardines com a protagonistes. Un peix blau ric en minerals essencials com el calci, el ferro o el iode, i font d'àcids grassos omega-3, bons per al cor i el cervell.
T'expliquem com preparar sardines amb escalivada.
INGREDIENTS:
- 24 sardines
- 2 pebrots vermells i dues albergínies
- 1 ceba de Figueres grossa
- 2 grans d'all
- Julivert
- Sal grossa i fina, i pebre
- Oli d'oliva verge extra
- 1 branqueta de farigola i 1 de romaní
- Pa de pagès i tomàquets de penjar
ELABORACIÓ:
- Cremeu a la flama els pebrots, les albergínies i la ceba fins que ens quedin ben negres. Tapeu les verdures amb paper sulfurat afegint-hi la farigola i el romaní, i deixeu que vagi coent a les brases.
- Submergiu les sardines deu minuts en aigua i sal grossa (per cada litre d'aigua, un quilogram de sal).
- Traieu les sardines, eixugueu-les bé, i posar-les a coure a la graella, sense que els toqui la flama. Quan estiguin cuites, les reservem. Podeu treure l'espina perquè siguin més fàcils de menjar un cop servides al plat.
- Quan les verdures estiguin escalivades, netegeu-les i poseu-les en un plat amb oli, all i julivert, i una mica de sal i pebre.
- Ja està llest per emplatar. Ho podeu servir al plat, fent un llit d'escalivada i col·locant les sardines a sobre, o bé torrant pa de pagès sucat amb tomàquet, i posant-hi els ingredients a sobre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada