Un estudi de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i que ha difós el govern català revela que l’edat, el sexe i la comorbiditat –la presència d’una o més malalties o trastorns– són els principals factors associats a l’hospitalització o a un pitjor pronòstic dels pacients amb coronavirus 2019 a Catalunya. L’Informe sobre les característiques sociodemogràfiques, clíniques i els factors pronòstics dels pacients amb el diagnòstic de la Covid-19 ha analitzat els principals factors associats a l’hospitalització per aquesta malaltia en la població general i, en aquest sentit, n’ha assenyalat quatre. Consulteu l’estudi ací.
Un dels factors és l’edat, amb una probabilitat tres vegades més elevada d’hospitalització a partir dels 65 anys respecte als de 15 a 44 anys. Un altre és el de presentar una elevada càrrega de morbiditat, amb una probabilitat de ser hospitalitzat de gairebé cinc vegades la de la població amb risc basal. Entre les patologies específiques amb més risc, cal destacar l’obesitat (27 %), la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) (18 %), la insuficiència cardíaca (20 %) o els trastorns psiquiàtrics (11 %). Un tercer factor és el de pertànyer a col·lectius especialment vulnerables, com són aquelles persones ingressades en una residència assistida o amb discapacitat intel·lectual. I finalment, assenyala que els homes tenen un 55 % més de probabilitat d’ingressar que les dones.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.