dimarts, 24 de maig del 2016

Catalunya, el País Valencià i les Balears creen un front comú per la transparència

Govern

Catalunya, el País Valencià i les Balears creen un front comú per la transparència

Romeva, Alcaraz i Mateu es reuneixen per primer cop a Barcelona per compartir polítiques "tallafoc" contra la corrupció

| 23/05/2016 a les 18:14

Raül Romeva atenent els mitjans. Foto: Govern

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i els seus homòlegs valencià i balear, Manuel Alcaraz i Ruth Mateo, s'han reunit aquest dilluns per primer cop per "intercanviar experiències i establir connexions" en transparència. De fet, la trobada, a Barcelona, ha de servir de punt de partida per establir una coordinació entre els tres territoris per "aprendre i millorar" aquestes dinàmiques, ha afirmat Romeva.

Les lleis de transparència i el govern obert són dos eixos de treball compartits, han assegurat. Per Manuel Alcaraz, del govern valencià, la transparència ha de ser "un tallafoc contra la corrupció" i una eina per legitimar la democràcia amb mesures "concretes". Al seu torn, la consellera balear Ruth Mateu ha defensat que les polítiques dels tres territoris s'articulin com un "front de lluita" i permetin "retornar la confiança" dels ciutadans en la política.

Coincidint amb aquesta trobada, aquest divendres es reunirà per primer cop la Comissió Interdepartamental de Transparència i Govern Obert, creada a finals del mes de març pel Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència del Govern català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada