divendres, 13 de maig del 2016

La comunitat israelita premia Artur Mas malgrat les pressions de l'Estat

La comunitat israelita premia Artur Mas malgrat les pressions de l'Estat

L'executiu espanyol havia maniobrat perquè la imatge d'aquest dijous al vespre no arribés a existir


Artur Mas, durant el discurs d'agraïment per haver rebut del guardó.
Artur Mas, durant el discurs d'agraïment per haver rebut del guardó.   |   @RaholaOficial


Bona part de la comunitat jueva i israelita present a Catalunya, aplegada sobretot a l'entorn de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB), conjuntament amb l'Associació Catalana d'Amics d'Israel (ACAI), han premiat aquest dijous al vespre el 129è. president de la Generalitat, Artur Mas, per la intensa acció de govern que va dur a terme tant en favor de la pròpia comunitat com en favor de l'entesa i col·laboració entre Israel i Catalunya. I això, malgrat les pressions contràries del govern espanyol, que veien com a especialment perjudicial per als seus interessos que, en l'actual context d'internacionalització del procés independentista català, la comunitat israelita catalana reconegués la tasca de qui identifiquen com el "culpable" de la situació política actual.
Tot i això, sobreposant-se a les pressions, bona part de la comunitat present a Catalunya ha considerat adient continuar endavant amb l'acte d'homenatge, que finalment s'ha dut a terme sense contratemps. En un sopar de commemoració del 68è aniversari de la creació de l'Estat d'Israel que ha tingut lloc a Barcelona, Mas ha estat aplaudit àmpliament pels assistents. Entre els quals hi havia, també, un representant de l'ambaixada israeliana. I és que a la retina de molts hi havia la imatge d'ell deixant la insígnia de president de la Generalitat a la Sala del Record del memorial Yad Vashem. Després d'una ofrena floral, Mas va realitzar un gest de gran simbolisme en un monument que conté la flama eterna i on es troben inscrits els 22 lloc d'extermini nazi que hi va haver arreu d'Europa.

Qui també va acompanyar Mas en aquell viatge va ser el llavors conseller d'Economia i Coneixement Andreu Mas-Colell, que va vetllar perquè la cooperació, els convenis i els intercanvis de coneixement entre les universitats catalanes i israelianes fossin del màxim nivell. Aquest dijous, Mas-Colell també era present al sopar, que commemorava el 68è. aniversari de la creació de l'Estat d'Israel. Com també hi eren el conseller d'Interior, Jordi Jané, així com el president del grup parlamentari de Junts pel Sí (JxSí), Jordi Turull.

El president de l'ACAI, Toni Florido, ha recalcat que Mas "va impulsar institucionalment les relacions amb Israel" durant el seu mandat. I l'homenatjat, durant el discurs d'agraïment, ha explicat que la tasca que va dur a terme el seu executiu de col·laboració amb Israel va ser perquè "ens vam anar a fixar en els millors". "Al Parlament em van criticar. Malgrat les crítiques, estic molt orgullós d'haver anat a Israel com a president de Catalunya. Perquè Israel i Catalunya tenen una població similar, una producció econòmica similar, però a Catalunya es desenvolupen 25 'start-ups' cada any. A Israel, 500. Per això vam anar a Israel, per fixar-nos en els millors", ha conclòs.

Joan Maria Piqué ‏ن ‎@joanmariapique
LIVE on : Premis per celebrar a la Independència d'Israel https://www.periscope.tv/w/agOI0jEwNjQyOTV8MWxEeExxdmJCTm9LbUYGhCKvoWruz4cXYXVxREbWEykAH6WS-OEYge1t_mTB 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada