divendres, 13 de maig del 2016

La porta d'Europa


MONTMELÓ ÉS MOLT MÉS QUE CARRERES DE COTXES

La porta d'Europa

El Circuit rep aquest cap de setmana un Mundial de fórmula 1 en què Hamilton pretén iniciar la caça de Rosberg Més del 70% dels espectadors procedeixen aquest any de l'estranger

  • Més del 70% dels espectadors procedeixen aquest any de l'estranger

    EMILIO PÉREZ DE ROZAS<br/>BARCELONA0

    Montmeló, la porta d'Europa

    RAMON CURTO
    La velocitat als revolts de Montmeló.
  • La porta d'Europa
    Manu Fernandez
  • La velocitat als revolts de Montmeló.
  • EMILIO PÉREZ DE ROZAS
    BARCELONA
  • EL PERIODICO
Divendres, 13 de maig del 2016
Catalunya, Barcelona, Montmeló, el Circuit, en definitiva, una de les millors instal·lacions esportives d'Europa, torna a ser aquest cap de setmana el ganxo ideal per atraure milers i milers d'aficionats de la F-1, en un 72% estrangers, a un escenari que, segons tots els missatges emesos pels organitzadors al llarg de l'any per atraure els més fidels seguidors dels monoplaces, se centren en la varietat de l'oferta. Una oferta que va no només aparellada a la comoditat del recinte, amb tribunes excel·lents, desenes de pantalles de TV per seguir les carreres i tota mena d'activitats al llarg del cap de setmana, sinó al bon clima, platja, muntanya, museus, espectacles de tot tipus i, també, atès l'alt nivell adquisitiu de molts dels aficionats que s'hi desplacen, la possibilitat de disfrutar de les desenes i desenes d'estrelles Michelin que posseeix Catalunya.
Ja s'han venut més de 83.000 localitats i si el temps es manté estable és molt possible que s'arribi a la xifra de 100.000, encara que ningú pretén aconseguir cap rècord i sí mantenir l'alta qualitat del gran premi. Com molt bé assenyala Sebastià Salvadó, expresident del RACC i l'home que va impulsar la creació del Circuit ajudat per Josep Lluís Vilaseca, llavors màxim responsable de l'Esport a la Generalitat de Catalunya, «als pioners no només se'ls valora pels seus inicis sinó per mantenir i millorar allò que tenen». El Circuit, només amb el GP de F-1, produeix un impacte econòmic superior als 100 milions d'euros, una injecció que penetra directament en la vena de l'activitat econòmica de Catalunya.
Una pista molt exigent
Catalunya, Barcelona i Montmeló són la porta que acostuma a escollir el Mundial de F-1 per entrar a Europa de la mà d'un dels traçats més bells i selectius del món. Tant, que, fins que va repetir Fernando Alonso el 2013, amb Ferrari, el guanyador havia sigut sempre un de diferent: Alonso (2006), Felipe Massa (2007), Kimi Raikkonen (2008), Jenson Button (2009), Mark Webber (2010), Sebastian Vettel (2011) i Pastor Maldonado (2012). «Montmeló té de tot, per això és tan divertit, tan difícil i, si s'aconsegueix un bon resultat, et dóna una empenta important en la teva trajectòria», assenyala Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari), ansiós que comencin els entrenaments ¡ara mateix!
El Circuit de Barcelona-Catalunya obre cada any la F-1 als aficionats que desitgen viure un dia, o tot un cap de setmana, de carreres. Per això, avui a partir de les 17.00 hores s'obrirà la porta núm. 1 que dóna accés a l'estadi on, dues hores més tard, Lewis Hamilton, Fernando Alonso i Carlos Sainz, faran de mestres de cerimònia de 24 nens pilots de l'escola de kàrting del RACC.
Al llarg de tot el cap de setmana, a més a més, en diferents carpes de la tribuna 1 del Circuit, els aficionats podran disfrutar de les Tapas GP, una magnífica degustació de la gastronomia mediterrània. Això juntament amb quatre escenaris distribuïts per tot el traçat on es desenvoluparan tot tipus d'activitats artístiques i espectacles per a nens. I, si ho desitgen, posant-se en contacte amb el diari esportiu Sport també podran aconseguir un dorsal per poder participar en la prova atlètica popular que se celebrarà demà a les 19.00 hores sobre el mateix asfalt per on circulen els F-1.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada