marhuendaestelada
La decisió del jutge de permetre l’entrada d’estelades a la final de Copa del Vicente Calderón, deixant sense efecte la prohibició que havia aplicat el govern espanyol, ha tingut un ressò molt ampli a la premsa espanyola. En la majoria dels principals diaris editats a Madrid és tema de portada, i fins i tot tema mongràfic.
El diari ABC li dedica tota la portada sencera, amb el titular ‘Les estelades guanyen la copa a l’esport’, i transforma l’escut del Barça per una bandera estelada.
abcesteladabo
El diari La Razón destaca que el jutge permet les estelades contra el criteri del fiscal i de la policia.
razonesteladabo
El diari El Mundo vincula el cas de les estelades amb la primera llei de desconnexió que presentaran la setmana que ve Junts pel Sí i la CUP al parlament.
mundoesteladabo
El diari El País és el que hi dóna un tractament més discret en portada:
elpaisestelada
El diari El Español qüestiona l’actuació de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, per la mala gestió que ha fet. I critica la decisió judicial perquè ‘polititza el futbol’.
elespanolesteladabo
Anit, a 13TV van dedicar el gruix del programa ‘El Cascabel’, amb el director de La Razón, Paco Marhuenda, entre els convidats, a la decisió del jutge de permetre les estelades. Parlaven de ‘rendició’ amb la decisió del jutge. Marhuenda afegia que si es xiula el rei i l’himne espanyol s’hauria de tancar l’estadi. Vegeu ací el programa:

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)