dissabte, 28 de maig del 2016

La CUP diu «no» als pressupostos de Junts pel Sí

pressupostos

La CUP diu «no» als pressupostos de Junts pel Sí

La formació de l'esquerra independentista anuncia una esmena a la totalitat i espera "una nova proposta amb canvis importants" respecte els comptes presentats per Junqueras

La resta de l'oposició també veta el projecte

El Govern vol reformar l'IRPF amb una esmena conjunta de Junts pel Sí i la CUP

| 28/05/2016 a les 13:50h
Arxivat a: Política
Roda de premsa de la CUP, en una imatge d'arxiu | ACN
La CUP diu "no", de moment, als pressupostos de Junts pel Sí. La formació de l'esquerra independentista ha anunciat aquest dissabte al migdia que presentarà una esmena a la totalitat als comptes, com han fet la resta de partits de l'oposició.

Han celebrat avui a Vilassar de Dalt una reunió del consell polític i del grup d'acció parlamentària en la qual s'ha aprovat el veto als comptes "esperant que Junts pel Sí presenti una proposta amb canvis importants" respecte els comptes que avui hi ha a sobre la taula. A més, volen "tenir més temps per negociar una nova proposta més desobedient amb l'Estat i obedient amb el Parlament i la declaració del 9-N".  L'esmena a la totalitat ha guanyat per 29 vots a favor, 11 en contra i 8 abstencions.

Com ha explicat la diputada Eulàlia Reguant a la sortida de l'assemblea "Aquí no s'acaba res sinó que tot just comencem a negociar i encara tenim uns dies, no volem perdre la setmana que ve. La proposta del govern no inclou cap o gairebé cap de les demandes de la CUP i per això avui hem decidit que necessitem més temps per negociar una proposta més complerta".

Reguant ha insistit que els per votar-los a favor "han de plantejar una desobediència clara i frontal en relació a les imposicions de l’estat espanyol, i això vol dir desobeir els topalls de dèficit, desobeir la suspensió de lleis, desobeir la suspensió de sistemes de recaptació, així com als mercats financers, o sigui impagar el deute i els interessos, i plantejar la reversió de les privatitzacions i de les retallades dels darrers anys". "Sense això, no creiem que siguin uns pressupostos independentistes ni socials", ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada