dissabte, 14 de maig del 2016

"Público" augura que CDC superarà ERC el 26-J

"Público" augura que CDC superarà ERC el 26-J

Veu possible un "sorpasso" d'Unidos Podemos al PSOE


Totmedia


El diari Público ha publicat una nova enquesta electoral en què augura que la llista conjunta de Podemos amb Izquierda Unida (IU), Unidos Podemos, més el conjunt de confluències territorials, sumarà 88 escons, superant així el PSOE, que es quedaria amb 73. Segons aquestes prediccions, Democràcia i Llibertat -l'anterior marca de CDC- sumaria 9 escons, un més que ERC, que n'assoliria 8.

Les projeccions, realitzades pel gabinet demoscòpic Jaime Miquel y Asociados (JM&A), auguren una baixada del PP dels 123 diputats actuals a 112. En segona posició s'hi situaria Unidos Podemos, amb 88 escons (ara les dues forces en tenen 71), mentre que el PSOE cauria a la tercera posició, passant de 90 a 73 diputats. Ciutadans (C's) també pujaria de 40 a 52.

En aquest escenari de futur, ERC perdria un diputat, passant de 9 a 8, mentre que la llista convergent experimentaria la situació contrària, passant de 8 a 9.

Si aquests fossin els resultats reals, PP i C's no assolirien la majoria absoluta, com tampoc l'assolirien Unidos Podemos i PSOE.

Càlculs preelectorals de Público.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada