dijous, 19 de maig del 2016

La delegació del govern espanyol a Madrid autoritza una marxa neonazi


La delegació del govern espanyol a Madrid autoritza una marxa neonazi

La delegada del govern, Concepción Dancausa, ho va confirmar dimecres després de prohibir l'ús d'estelades a la final de la Copa del Rei

Marxa neonazi en record de Hitler

Marxa neonazi en record de Hitler   |   Jordi Borràs
elMón


per Redacció 19 de Maig 2016 a les 11.55 h

La delegació del govern a Madrid ha pres, en les últimes hores, dues decisions polèmiques al voltant de dos esdeveniments que es produiran aquest cap de setmana a la capital de l'Estat espanyol. Concepción Dancausa, la delegada del govern a Madrid, va autoritzar dimecres una marxa neonazi del col·lectiu Hogar Social sota el lema "Defiende España, defiende a tu gente", que tindrà lloc dissabte a les sis de la tarda, i que s'unirà a altres manifestacions d'ultradreta previstes pel mateix dia.

Dancausa va informar d'aquesta decisió el mateix dia que es va fer pública, també per part de la delegació del govern a Madrid, la prohibició d'exhibir estelades el proper diumenge a l'estadi Vicente Calderón, en motiu de la celebració de la final de la Copa del Rei, un partit que disputaran el Barça i el Sevilla a partir de les 21:30 hores.

La delegada del govern va explicar que la manifestació neonazi no es prohibeix perquè no coincideix en el seu recorregut amb les altres marxes antifeixistes. "Nosaltres posem les mesures perquè tot segueixi amb normalitat. Intentem evitar que conflueixin diverses manifestacions al mateix lloc, amb independència que siguin d'una ideologia o d'una altra", va comentar.

Cal recordar que l'estelada serà vetada a l'estadi pel compliment de l'article 2.1b de la Llei de l'Esport, que prohibeix exhibir "en els recintes esportius, a les seves rodalies o als mitjans de transport organitzats per assistir-hi pancartes, símbols, emblemes o llegendes que, pel seu contingut o per les circumstàncies en les quals s'exhibeixin o utilitzin d'alguna manera incitin, fomentin o ajudin a la realització de comportaments violents o terroristes, o constitueixin un acte de manifest menyspreu a les persones participants en l'espectacle esportiu".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada