FIFA
Avui i demà es fa a Mèxic el congrés anual de la FIFA, que té damunt la taula l’ingrés de les federacions de futbol de Gibraltar i de Kossove com a membres de ple dret. Tots dos ja formen part de la UEFA: Gibraltar des del 2013 i Kossove des de la setmana passada.
El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) va ordenar fa pocs dies a la FIFA que acceptés Gibraltar ‘de manera immediata’, mentre que a la reunió anual de la UEFA de la setmana passada Kossove fou admès com a cinquanta-cinquè membre de ple dret.
Abans-d’ahir, el consell de la FIFA ja va recomanar que a la reunió d’avui es reconeguessin aquestes federacions com a associades 210 i 211. Si finalment són acceptades, les seleccions respectives podrien participar en la fase classificatòria per al Mundial del 2018.
Espanya és un dels països que més s’ha oposat, infructuosament, a l’admissió de Gibraltar i Kossove als màxims organismes futbolístics mundials.


(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)