dimecres, 29 de juny del 2016

Així s'inflaven els costos de l'AVE a la Sagrera

L'OPERATIVA

Així s'inflaven els costos de l'AVE a la Sagrera

El Tribunal de Comptes ja va advertir el 2013 del sobrecost del 31% a l'AVE Madrid-Barcelona


Així s'inflaven els costos de l'AVE a la Sagrera

Dimarts, 28 de juny del 2016 - 19:42 CEST
EL PERIODICO                                              
El sistema que utilitzava la xarxa per inflar els costos de determinats trams de l'AVE a la Sagrera és molt senzill. Simplement se certificava que s'havien fet obres que en realitat no s'havien executat. D'aquesta manera, segons sospiten els investigadors, s'emetien de forma fraudulenta certificacions d'obres amb uns imports molt superiors als treballs que sí que havien sigut realitzats per les empreses contractistes. Els càrrecs d'Adif investigats avalaven presumptament els sobrecostos presentats per les constructores.
Aquest sistema és el mateix utilitzat no només en els tres sectors de la Sagrera ara investigats, sinó també en les obres que van provocar les primeres detencions d'alts càrrecs d'Adif el maig del 2014. Aquest procediment està sent tramitat pel Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona. Els investigats al·leguen que aquest sobrecost no és tal, sinó que amb aquests diners es cobreixen despeses que no estan previstes ni pressupostades.

AVE MADRID-BARCELONA

Però el tema dels sobrecostos no és d'ara. El Tribunal de Comptes ja va advertir el 2013 d'un sobrecost del 31% en les obres de construcció de la línia ferroviària d'alta velocitat (AVE) entre Madrid i Barcelona, equivalent a 1.732 milions d'euros, i va obrir expedients per irregularitats en les obres i per no imposar penalitzacions als constructors que van incomplir les seves obligacions contractuals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada