divendres, 10 de juny del 2016

El Museu Picasso ret homenatge a Jacqueline, musa i dona del pintor

Exposició

El Museu Picasso ret homenatge a Jacqueline, musa i dona del pintor

Una exposició mostra les fotografies de l’artista francesa fins el 4 de setembre

Enciclopèdia Catalana reuneix en un volum la vivesa de la pintura modernista

| 10/06/2016 a les 12:07

Fotografia del pintor a Jacqueline Picasso | Fons Jaume Sabartés
Per primera vegada, el Museu Picasso de Barcelona ret homenatge a Jacqueline Picasso amb una mostra de la seva fotografia. La musa i, més endavant dona del pintor malagueny, és la protagonista de Jacqueline, l’exposició que es podrà veure fins el 4 de setembre i que se suma als actes d’homenatge de l’artista que ja han fet altres centres com el George Pompidou de París o la Fondation Gianadda Martigny de Suïssa.

A banda de les instantànies, la mostra també exhibirà documents de la musa per reflectir la seva faceta de mecenes. En total, seran 13 fotografies fetes per Jacqueline Picasso i 11 imatges que documenten les seves visites a Barcelona entre el 13 de març del 1978 i el 22 de febrer del 1982. En la mateixa exposició també es presenten un conjunt d’obres de Picasso que van ser donades personalment per ella, són 22 ceràmiques i l’oli La dona de la còfia, del 1904.

Jacqueline Roque va passar a ser Jacqueline Picasso el 1961 quan va casar-se amb el conegut artista, després que la seva primera muller morís. Picasso tenia 46 anys més que ella, quan es van cassar ella en tenia 34 i ell 80 i van mantenir el matrimoni 11 anys, fins a la mort de l’artista malagueny. L'any 1986, la musa que més cops havia pintat Picasso es va suïcidar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada