Coca de fruita.
Coca de fruita.
Coca de taronja confitada
Ingredients:250 g sucre3 ous100 g de ‘mantega pomada’ o oli de gira-sol1 iogurt natural250 g farina pastissera1 sobre llevat Royal1 taronja mitjaneta a trossos1 polsim de salun grapat de pinyonstaronja confitada en almívar
Elaboració:Batem el sucre i els ous fins que blanquegin. Hi afegim l’oli, el iogurt, la taronja a trossos petits i passats pel ‘túrmix’ (amb pell i tot, però sense llavors). A continuació, hi afegim la farina amb el llevat i el polsim de sal. Remenem la pasta de baix a dalt amb compte. Col·locarem la pasta en un motlle rectangular untat amb una mica de mantega. Picarem la pasta perquè s’escampi bé de sota i d’aquesta manera evitem que es facin bombolles. Posarem la pasta al forn. La farem coure a 180 º, de 30 a 40 minuts, depenent del forn. El forn no s’ha d’obrir durant els primers quinze minuts, fins al moment de mirar si la coca és cuita. Si l’escuradents surt net, ja és cuita.
Abans de treure la coca del forn, la pintarem amb l’almívar de la taronja confitada, utilitzant un pinzell. Hi posarem les rodanxes de taronja en almívar que ja havíem preparat (consultar recepta), els pinyons i sucre normal. Deixarem refredar la coca. Un cop freda, la posarem en una safata per posar a taula.
(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)