dilluns, 6 de juny del 2016

Què té més calories, una cervesa o un suc de taronja?

CURIOSITATS

​Què té més calories, una cervesa o un suc de taronja?

Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja

És certa la afirmació "panxa cervesera"?

Què és una cervesa artesanal? i una industrial?

| 27/10/2015 a les 21:19h
Especial: has de saber!
 
La fruita, en aquest cas el suc de taronja, s'associa de manera gairebé indiscutible a una alimentació saludable. Completament d'acord. Això sí, donant per entesa una dieta variada i equilibrada. Un contingut calòric moderat i una presència generosa de micronutrients (vitamines i minerals) són elements clau perquè així sigui. Com també ho són aspectes menys tècnics i absoluts, com ara la facilitat d'accés que ens permet el fet de viure a les ribes mediterrànies, on la varietat i l'oferta estan garantides.

La cervesa té dos elements que dificulten, a priori, establir paral·lelismes amb el suc de taronja. Un de tècnic, ja que porta una petita quantitat d'alcohol, i un altre de caracterització ambiental que la vincula a un entorn relacionat més amb un consum informal que no pas amb una pauta dietètica saludable.

Però si ens centrem en dades purament nutricionals, la distància entre aquestes dues begudes tant habituals s'escurça de manera molt significativa. La cervesa també conté vitamines i minerals en una proporció prou destacable i presenta una absència total de greixos, pràcticament inexistents també a la fruita. Per altra banda, el suc de taronja porta tres vegades més sucre que la cervesa. En ambdós productes, els principals components que determinen la quantitat de calories són l'alcohol i el sucre. En el cas de la cervesa una combinació dels dos, i en el del suc de taronja només el sucre.

I cap on porta tot això? Doncs a veure que 100 ml. de suc de taronja tenen unes 45 kcal. I de cervesa? Les mateixes. Fins i tot una mica menys en dependència del grau alcohòlic, i una quantitat molt inferior si es tracta d´una cervesa sense alcohol.

La “panxa cervesera”, doncs, no sembla tenir justificació. No hi tindrà a veure més tot el que a vegades es menja per acompanyar la cerveseta?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada