dijous, 16 de juny del 2016

Puigdemont: "Hi ha més fuga d'empreses a Madrid que a Catalunya"

Puigdemont: "Hi ha més fuga d'empreses a Madrid que a Catalunya"

El president assegura que l'any passat es van perdre 815 domicilis fiscals davant 1.035 de la capital de l'Estat

El cap de l'Executiu català titlla de "falsedats" les afirmacions sobre l'impacte del procés en l'economia                          

Puigdemont: "Hi ha més fuga d'empreses a Madrid que a Catalunya"

Dijous, 16 de juny del 2016 - 12:37 CEST
EL PERIODICO                                           
El president Carles Puigdemont ha assegurat que l'any passat es van produir més fugues d'empreses a Madrid que a Catalunya. Durant el discurs de clausura en la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2015 a la Cambra de Comerç de Barcelona, Puigdemont ha afirmat que Catalunya va perdre l'exercici passat un total de 815 domicilis fiscals, que suposen el 0,32% del total d'empreses amb empleats. Per la seva banda, ha afegit, que a la capital de l'Estat en van ser 1.035, el 0,50% del total.
Davant l'auditori ha utilitzat aquestes dades per rebatre alguns discursos que, segons ell, "amb certa lleugeresa i falta de rigor", plantegen el contrari. D'aquesta manera contradiu afirmacions que s'han llançat des d'organitzacions com la patronal catalana Foment del Treball.
El president, que ha qualificat de "falsedats" algunes de les qüestions que es plantegen sobre els efectes del procés, s'ha felicitat dels resultats de l'economia l'any passat, però ha llançat una alerta. "Hem de tenir confiança, que és un combustible indispensable per créixer, però no hem de caure en l'autocomplaença", malgrat que les dades del 2015 són les millors dels últims vuit anys.

DESPESA PÚBLICA

Al seu torn ha assegurat que "Catalunya ha fet els deures i a vegades amb tota classe de dificultats", no solament externes sinó internes, que impedeixen créixer "en condicions de normalitat". Ha recordat que en el període 2009-2015, la despesa pública de l'Administració central va augmentar un 4,2%, mentre que la de la Generalitat es va reduir més del 13%.
Carme Poveda, directora de la Memòria Econòmica de Catalunya, ha destacat que la internacionalització "ha sigut la clau de la recuperació". Ha subratllat el fet que la indústria ha sigut la responsable de la meitat del creixement de l'ocupació.
També ha afirmat que l'any que ve, l'economia catalana recuperarà el nivell de producte interior brut (PIB) del 2007, abans de l'esclat de la crisi. Actualment encara és un 4% inferior. "Haurà sigut una dècada perduda", ha destacat, a la vegada que ha explicat que s'està "recuperant l'esforç inversor que s'havia perdut durant la crisi".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada