divendres, 10 de juny del 2016

On guanyen i on perden escons els principals partits segons l'enquesta del CIS



On guanyen i on perden escons els principals partits segons l'enquesta del CISDE TORNADA A LES URNES

On guanyen i on perden escons els principals partits segons l'enquesta del CIS

Els mapes dels canvis per províncies del PP, Units Podem, PSOE i Ciutadans

En més d'una trentena de circumscripcions hi haurien canvis                           

EL PERIÓDICO / BARCELONA
Divendres, 10 de juny del 2016 - 13:02 CEST
Els resultats que ofereix l'enquesta preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) semblen confirmar el 'sorpasso' de l'aliança de Podem amb Izquierda Unida (Units Podem), que amb una forquilla de 88 a 92 diputats quedaria per sobre del PSOE (entre 78 i 80). La formació d'esquerres, doncs, se situaria en segon lloc, al darrere del PP, que tornaria a guanyar les eleccions generals amb entre 118 i 121 escons. Ciutadans es mantindria en quart lloc, amb entre 38 i 39 seients al Congrés.
En l'àmbit territorial, el canvi respecte als resultats del 20-D es concentraria en una trentena de les 52 províncies, on les formacions obtindrien com a màxim el ball d'un escó amunt o avall, amb l'excepció de Barcelona, que seria l'única circumscripció on un partit -En Comú Podem, la confluència d'Units Podem- aconseguiria una variació de dos escons. A nivell autonòmic Andalusia seria la comunitat amb més variació de resultats.

EL MAPA DEL PP


El Partit Popular perdria en total, segons el CIS, entre 3 i 5 escons, amb un ball d'escons que podria afectar 16 províncies. Sortiria més afavorit a Toledo, Sòria, Almeria, Tenerife i València, però perdria pes en grans circumscripcions com Madrid, Saragossa i Granada.

EL MAPA D'UNITS PODEM


La coalició entre Podem i Izquierda Unida és la més afavorida, ja que la llei D'Hondt premia els partits grans i així aconseguiria créixer en escons en 20 províncies. Cal destacar que a Barcelona, on la formació es presenta amb el mateix format que el 20-D, podria augmentar 2 diputats, i seria l'única circumscripció on, segons el CIS, una formació política podria variar el seu resultat en més d'un escó.

EL MAPA DEL PSOE


El descens socialista, entre 10 i 12 escons, s'accentua sobretot a Andalusia i al País Basc, mentre que en només una circumscripció, Màlaga, aconseguiria augmentar el nombre d'escons aconseguits el 20-D.

EL MAPA DE CIUTADANS


L'enquesta del CIS revela uns resultats molt similars de Ciutadans, on la formació taronja perdria un o dos diputats respecte a les eleccions passades. Tot i així, el ball d'escons seria considerable, ja que podria afectar 10 províncies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada