dijous, 9 de juliol del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (28). ARA ÉS L'HORA, - a 11 setmanes, menys de 3 mesos i 83 dies del 27S. Després del referèndum de Grècia, amb un NO que pot ser un Si , estem més prop de la Llista Ùnica…?

Articles del Víctor
03/06.07.15

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (28). ARA ÉS L'HORA, i a 11 setmanes, menys de 3 mesos i 83 dies del 27S. Després del referèndum de Grècia, amb un NO que pot ser un Si , i estem més prop de la Llista Ùnica…?
Actualitat i vivències.
L'altre dia un lector em va dir: “Com és que des que fas aquesta sèrie d' ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... , i jo et segueixo des del principi – entre una cosa i altra ja fa mig any-, algunes vegades i cada vegada ho fas més sovint de barrejar en una mateix article diferents conceptes ...?. Llavors vaig pensar , segurament te raó , i repensant-m'ho bé deu ser que el que em passa és com diuen a les Terres de l'Ebre que ” Se m'acumula la faena ...” i segurament és que per deformació semiprofessional jo recolleixo i pateixo molta informació. Fent un anàlisi profund vaig arribar a la conclusió que potser per tantes notícies recollides , que llegeixo o em passen per davant , em surten aquests articles tant anàrquics i surrealistes, i d'aquí en endavant procuraré esmenar-ho. Veieu-ho com em torno a enbolicar. Una manera de confessar-me, i algú ho havia de dir...!!! “
Doncs si, em passat un cap de setmana d'allò més calorós, emocionant ,divertit, i que ha passat i/o es commemora un reguitzell d'esdeviments de tot tipus. Avui comencem la setmana número 11 per arribar al 27S i aquest dilluns, concretament estem a 83 dies per aquesta mateixa i esperada data. Aquests dies a part de l'ambient d'unes temperatures que no paren de pujar sembla que hi ha més temes importants. Repartim els principals esdeveniments d'aquests dies en diferents apartats com:
Efemèrides



Aquest tercer dia de juliol va fer 50 anys que The Beatles varen venir a Barcelona, el 3 de juliol de 1965, a la Monumental, amb un munt de teloners i que per mala sort hom no hi assistí (Potser fou on The Beatles constataren que la seva música no s'oia com ells volien)

El quart dia de juliol fou Independence Day és a dir el Dia de la Independència dels Estats Units d'Amèrica. El 4 de juliol, o el seu Fourth of July, el Dia de festa Nacional que es commemora el dia de la signatura de la Declaració d'Independència el 4 de juliol del 1776 i l'any vinent farà 240 anys. Molts deuen recordar Independence Day, títol de la pel.licula de ciència ficció del 1996 del director Roland Emmerich, amb un munt d'irregularitats des del punt de vista de la ciència.
Precisament avui 6 de juliol, fa 30 anys del famós concert de Lluís Llach al Camp Nou. Concert que es va fer el 6 de juliol del 1985 i que el Camp Nou es va omplir de gom a gom, a aquest sí que hi assistirem, recordo que entre d'altres hi anàrem amb l'amic cerverí Joan Setó, llavors President del Casal de Cervera.
Actualitat


Encara que el podríem posar a l'apartat de les efemèrides el Canet Rock és un esdeveniment que aviat complirà quaranta anys i de passada aquest 4 de juliol es va fer la segona edició de l'anomenat el nou Canet Rock, el segon d'aquesta època, ja que el primer es va fer el 2014. Precisament enguany és el 40è aniversari de la seva estrena, el 1975, celebrat el 26 i 27 de juliol al Pla d'en Sala de Canet de Mar, que se'n feren 4 edicions i que va durar fins al 1978. En aquesta nova edició que ha tingut un gran èxit de públic amb unes 20.000 persones segons l'organització.
El NO de Grècia.
 Un dels fets més importants i esperats d'aquest cap de setmana ha estat el famós referèndum de Grècia que ha guanyat el NO (OXI en grec) amb un 61,37%, amb un NO que pot ser un Si , segons com acabi la tragèdia grega. Alexis Tsipras després de saber el resultat,va dir als grecs : “El mandat que m'heu donat no és contra Europa” ho va dir la mateixa nit del referèndum en un missatge televisat que havia enregistrat, Aquest resultat a revolucionat Brussel·les, on el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el del Parlament Europeu, Martin Schulz, ja havien dit que si guanyava el NO, Grècia podria quedar fora de l'eurozona. Aquest dilluns al matí el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha fet una reunió telefònica amb el president de la cimera de l'eurozona, Donald Tusk; el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem; i el del Banc Central Europeu, Mario Draghi, per parlar de Grècia. Veurem si això serà una comèdia, un drama o finalment una tragèdia. 
 El procés sobiranista.



Sembla que el procés es pugui desencallar després de l'aprovació per part dels socis de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural a la proposta d'Artur Mas o quelcom semblant per una candidatura pel 27S. 

I així l'anomenada “Llista per la independència” o un nom semblant arrasaria i obtindria 75 diputats segons una enquesta d'Òmnium Cultural encarregada a GAPS i que ha publicat el diari ARA.Una candidatura, que segons Òmnium i d'altres hauria d'unir Convergència, ERC i la CUP, i formada per la societat civil, i obtindria el 49,1% dels vots. Segons la mateixa enquesta, darrere els 75 diputats de la “Llista per la independència” hi podria anar una hipotètica Catalunya en Comú amb 23 diputats, Ciutadans 14, PSC 13, PP 8 i Unió amb 2. Però tot això ja ho veurem.
Potser he fet un article més acurat i si no l'aniré polint..., tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada