dimarts, 21 de juliol del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (30). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, a 69 dies del 27S. La Llista unitària independentista ja te nom, es diu: Junts pel sí. (1)

Articles del Víctor
 
15/20.07.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (30). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, a 69 dies del 27S., toquem fusta, ferro o que calgui. La Llista unitària independentista ja te nom, es diu: Junts pel sí. (1)
L'ambient està que bull, i no de la calor.
Vaig acabar el passat article ( el 29), dient que: “A darrera hora sembla que les posicions per la Llista Única estan molt avançades...”,doncs sí, que gairebé estava a punt de solfa, i això era el passat dilluns 13 de juliol passada la mitjanit i des de llavors els esdeveniments s'han desenvolupat en tal rapidesa que després de tenir-ho com un Thriller que s'eternitzava, va passar del que podia de ser un Drama o una Tragèdia Grega - ara mai més ben dit- , quan ha esdevingut una mena de vodevil, o una obra de tresillo on les escenes passen tant ràpidament que sembla impossible, potser massa. És per això que deia que, metafòricament, toquem fusta, ferro o el que faci falta, perquè les peces principals es vagin posant al seu lloc. També dèiem que se'ns acaba el temps, i que teníem una setmana per desen llorigar el difícil atzucac que havíem arribat després d'anar durant prop de mig any amb la primera marxa i el fre de ma posat, quan ens pensaven la Llista del 27S, Unitària, d'Entitats, o com es digui, etc, estava més morta que viva, reneix com una Au Fènix que no deixa ningú indiferent. 
Dimarts 14 de juliol.
Ara sembla que el món sobiranista ja no està tant nerviós - s'ha degut abaixar la venda de til.la...”, per què la gent ja veuen clar que la cosa va de debò i que amb la Llista Unitària ... , si més no la majoria del sobiranisme va a una. Menys la CUP que s'ha quedat fora, i suposo per qüestions ideològiques, votat en assemblea, i que personalment em sap greu, però com que sempre han estat fidels a la llibertat i futura independència de Catalunya i arribar a l'alliberament total, crec que ara que sembla de debó, seran conscient de què representen.
Una Llista Unitària amb intringulis. 
Precisament ahir dilluns CDC i ERC han anunciat un principi d'acord sobre la fórmula de Llista Única , que és una variant, pel 27S i que preveu que tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com el d'ERC, Oriol Junqueras,vagin la Llista, i no dels primers, amb representants de la societat civil. I que demà dimarts ho explicaran a les entitats sobiranistes i partits que els donen suport, especialment a la CUP.
Dimecres 15 de juliol.
 Raül Romeva cap de la llista amb Carme Forcadell i Muriel Casals respectivament
 Una de les primeres sorpreses va ser la notícia que l'exeurodiputat i exmembre d'ICV Raül Romeva seria el que encapçalaria la llista pel 27-S pactada per CDC i ERC dilluns. L'elecció de Romeva com a cap de llista, era el candidat que defensava Junqueras -amb qui va coincidir a Brussel·les, i mantenien molt bona relació-. Raül Romeva el seguiria l'exlíder de l'ANC Carme Forcadell i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, de tercera, segons informació dels partits. I com ja s'havia anunciat, en quarta i cinquena posició, hi aniran Artur Mas i Oriol Junqueras, s'acordà que el líder de CDC seria escollit nou president de la Generalitat, Junqueras el vicepresident. Els republicans obtindrien la presidència del Parlament de Catalunya. El pacte que van concretar CDC i ERC dilluns a la nit s'estableix proclamar la independència en 6-8 mesos, i el dimarts es va ser presentar a les entitats sobiranistes en una reunió al Palau de la Generalitat. L'acord preveu obrir-se a més formacions independentistes, la sisena i setena posicions tampoc no serien polítics, i a partir de la vuitena se seguiria un repartiment del 58% per a CDC i el 42% per a ERC, depenent si hi volen posar militants o independents, la proposta de gent de fora del partit ha de ser per consens. Demòcrates de Catalunya podria formar part de la quota convergent, i Moviment d'Esquerres, de la republicana.
Després de la reunió, tant CDC com ERC van exposar el pacte als seus òrgans de direcció per a rebre'n l'aval. Ambdós partits van ratificar-lo, encara que en el consell nacional d'ERC hi hagué un intens debat.L'ANC també informà que el secretariat nacional havia aprovat la proposta, encara que volien més informació.
Dilluns, 20 de juliol.

Pep Guardiola tancarà la llista unitària.
Una de les altres bombes de la Llista Unitària ha estat que Pep Guardiola tancarà la llista unitària del 27-S, encara que l'entrenador del Bayern de Munic no serà diputat al Parlament, però farà aquest gest simbòlic de suport al procés, doncs creu que aquesta és la millor manera de donar suport al procés, ha dit des de la Xina on està de gira amb l'equip alemany. Notícia avançada per El País, que per la seva importància, encara que no agradi, a donat la volta al món i és portada global, també la xarxa l'esquerra lerrouxista barrejada amb la més rancia xenofòbia anticatalanista han dit de tot al Pep , sense que cap estament d'aquesta esquerra estranya i complicada que ha aparegut de cop i no se pas on va , ni de l'unionisme mes recalcitra'n diguin re , malgrat que ens diguin - als catalans, i catalanes,- de cul d'olla en anamunt. Això si aquesta colla de botiflers i tites bullides es permeten dir el que vulguin i que tothom calli com un xut. 
 
Dilluns, 20 de juliol.
I precisament aquest mateix dilluns al vespre a les terrasses del Museu d'Història de Catalunya - prop de la Plaça Sant Jaume- , s'ha fet la presentació de la llista conjunta de CDC, ERC i les entitats sobiranistes, i del document intitulat ; “Acord junts pel sí a un estat independent per a guanyar la Catalunya del futur” . Un títol per si sol molt engavanyat i ja és una declaració d'intencions i com deien abans en Cinemascop, que després ha quedat reduït a Junts pel sí, més senzill i fa més patxoca.
Per resumir l'acte, que ampliarem aviat, ho farem amb les paraules del mateix Raül Romeva, dient: “Proclamarem la independència. Anem a totes”

Després de tot això permeteu- me que com diuen el conjunt berguedà dels Brams, siguem Fidels a la utopia 2015 i així hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència... 
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada