divendres, 17 de juliol del 2015

Ara sí que és l'hora . per Pere Gendrau

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 28, DIVENDRES 17 DE JULIOL DEL 2015 - MANQUEN 72 DIES 
OPINIÓ

Ara sí que és l'hora

| ND 17/07/2015 a les 00:00h
 
Diuen que la història és cíclica però, per sort, també té giragonses. Si l'únic que féssim fos tancar el mateix cercle, la negociació per la llista unitària hauria acabat sense entesa i amb aires de traïció. Però no. Hem començat a capgirar la història. I, tant o més important, hem sabut fer el que a l'estat espanyol els dos principals partits fins ara són incapaços de posar en pràctica: el sacrifici i la generositat. PP i PSOE s'han entès per reformar la constitució espanyola, sí, però els seria impossible d'integrar-se en una llista unitària i renunciar als seus espais de poder. No hi ha objectiu d'estat que passi per sobre de continuar alimentant la pertinent parròquia.

La història ha començat a capgirar-se però és que, a més, la giragonsa fa bona cara. Tal com assenyalava el periodista de TV3 i articulista de NacióBerguedà, Jordi Pons, aquesta setmana al Telenotícies, la majoria de catalans i catalanes s'identifiquen en l'espai del centre-esquerra. Per tant, situar Raül Romeva de cap de llista no només combat els possibles atacs d'ICV-Podem, sinó que posa el focus en la principal massa de votants del Principat i, de ben segur, dels Països Catalans. Com diria aquell, que n'aprenguin.

Assumit l'objectiu de la unitat, amb la CUP apostant per una altra estratègia, rupturista, i acabant d'anul·lar el discurs que l'independentisme és només de centre-dreta, toca canalitzar aquesta il·lusió col·lectiva que, potser pel temor de no acabar-s'ho de creure, sura en l'ambient com un ocell que encara s'està pensant si ha de començar a volar. Ara sí que és l'hora, és l'hora de l'agitació. Tots aquells dubtes, totes les incerteses de com podien respondre els nostres polítics, s'han esvaït. Ara sí que és l'hora de posar tota la carn a la graella de la mobilització popular perquè ningú quedarà frustrat. Cap dels que facin quilòmetres o hores de feina perseguint aquest objectiu se sentiran enganyats quan mirin enrere. L'únic obstacle, ara mateix, és no tenir la majoria democràtica per tirar endavant el procés. Però aquest risc el vam assumir ja fa molt temps. Massa.
 
 ....................................
Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada