dimarts, 21 de juliol del 2015

Anem a totes. per Vicent Partal

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 32, DIMARTS 21 DE JULIOL DEL 2015 - MANQUEN 68 DIES

Vicent Partal

21.07.2015

Anem a totes

Vilaweb
 
Ahir vam viure un moment històric. Un d'aquells moments que d'ací a uns quants anys, d'ací a uns quants decennis, recordarem amb nostàlgia i alegria. La presentació de Junts pel Sí ens va oferir ahir un primer tast per a entendre com seran els mesos més impressionants de la nostra vida, que és alhora el nostre futur més immediat. 'Proclamarem la independència. Anem a totes', va anunciar solemnement Raül Romeva. I és això que passarà. El país, aquesta part del país que en diem Principat, ara anirà a totes. Sense por. I personalment, no en tinc cap dubte i estic convençut que el resultat serà encara millor que no esperem.

Ahir vam veure com es concretaven propòsits, anhels, voluntats que vénen de molt lluny i que han estat duts per molta gent. Però sobretot ahir vam veure com seria el nostre futur. Quantes generacions no han esperat a viure això que vam tenir la sort de seguir ahir! Els cinc candidats que van parlar van desgranar un programa concret, serè, raonable, eficaç, viable, que ens portarà a la independència de manera immediata. Fins i tot van avisar que si l'estat espanyol intenta fer cap barrabassada, se la trobarà.

Qui vulga fer-ne mofa, que ho faça, però és un pla escrit, concret i directe, de solidesa indiscutible i amb totes les arestes polides. Parlem de mesos per a proclamar la república catalana. Diem com ho farem, sense amagar cap carta. I hem sabut construir el giny, útil, que ens hi pot menar. En el discurs de Raül Romeva no es va deixar ni un cap per a lligar i això és molt important. Us recomane de llegir-lo amb atenció perquè és un text fundacional, que explica que ha començat el futur i que rebolcar-se en qualsevol passat és perdre temps, també del punt de vista electoral.

No ho negaré: aquesta és la Catalunya que més m'agrada. La que em fa sentir confiat. La que crec que ens fa dignes d'un futur més lliure i més just. La que ens fa estar segurs que som capaços d'anar pel món com som i de regalar al món la nostra manera de ser. És una sort, viure això que vivim i una gran responsabilitat. I per això aquesta vegada no hi ha cap més eixida que anar a totes. A totes.

........................
Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada