dijous, 16 de juliol del 2015

L'unionisme s'esforça a eliminar el caràcter plebiscitari del 27-S

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 27, DIJOUS 16 DE JULIOL DEL 2015- MANQUEN 73 DIES

L'unionisme s'esforça a eliminar el caràcter plebiscitari del 27-S

Mariano Rajoy, Rafael Catalá Fernández-Díaz i Sánchez-Camacho reiteren que seran "autonòmiques". Iceta no entén per què Mas va de quatre si vol ser el president. Unió demana amb quin programa dels tres governaran

Especial: Eleccions al Parlament de Catalunya el 27 de setembre del 2015

| ND 15/07/2015 a les 23:15h
 
En el dia en què el sobiranisme ha fet un cop d'efecte amb l'anunci que Raül Romeva encapçalarà la llista unitària per a les eleccions del proper 27 de setembre, les forces unionistes han criticat, des de diverses posicions, aquesta elecció i s'han esforçat a remarcar que els comicis seran autonòmics, i no pas plebiscitaris com es pretén des de l'independentisme.

Mariano Rajoy: "Són unes autonòmiques"

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reaccionat reiterant que segons el seu criteri són unes eleccions "autonòmiques". "Cadascú és lliure de fer el que estimi oportú i convenient", però també per advertir que "el govern (espanyol) farà complir les lleis, i el PP "defensarà la Constitució espanyola, la sobirania nacional i el dret de tots els espanyols a decidir el que volen que sigui el seu país", ha explicat.

L'Estat impugnarà qualsevol acte que "incompleixi" la llei

En la mateixa direcció que Rajoy, s'ha posicionat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, qui ha advertit al president de la Generalitat, Artur Mas, que l'Advocacia de l'Estat impugnarà qualsevol acte relacionat amb les pròximes eleccions del 27-S i amb la formació del futur Parlament català que suposi "un incompliment" de la llei. Així, ha assegurat que garantiran que totes les decisions que prenguin tant el Govern com el Parlament de Catalunya "compleixin amb la Constitució i l'ordenament jurídic".

Per Fernández-Díaz, "encara que les anomenin 'planetàries' seran autonòmiques"

El ministre de l'Interior, com els seus dos companys de govern, ha assegurat que, tot i que els partits sobiranistes les anomenin "plebiscitàries" o "planetàries"', les pròximes eleccions catalanes seran "autonòmiques". Ha recalcat que seran els tercers comicis catalans els últims cinc anys i s'ha mostrat convençut que Artur Mas, és "el principal problema dels catalans". Per últim, i segons el seu parer, "la imatge que Catalunya i els catalans estan donant a Espanya i a tot el món és penosa i lamentable".

Sánchez-Camacho es posiciona per liderar un front constitucionalista

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha ofert a liderar un Govern que uneixi els partits constitucionalistes i ha reivindicat "una coalició de concòrdia per frenar aquest populisme independentista". La llista conjunta de CDC, ERC i les entitats, segons la popular, "és una burla i un engany per als catalans" i "que el cap de llista sigui un diputat comunista diu molt poc d'Artur Mas". En la línia del seus companys de partit, ha insistit que "no es poden fer unes eleccions plebiscitàries perquè no es contemplen a la nostra democràcia".

Iceta critica que Mas "es parapeti" darrere de Romeva, Forcadell i Casals

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha acusat Artur Mas de "parapetar-se" darrere de Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals. "Jo quan vull ser president de la Generalitat encapçalo la meva llista, no acabo d'entendre la lògica d'una llista en la qual qui es presenta per ser president va el quart", ha dit. Segons Iceta, si el que pretenen és que Mas sigui el president, en cas d'obtenir la majoria, i Oriol Junqueras sigui el vicepresident, "podrien haver anat perfectament primer i segon" de la candidatura.

Unió demana amb quin programa dels tres inclosos en la llista governaran

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha considerat aquest dimecres que els impulsors de la llista sobiranista haurien d'aclarir si governaran amb el programa de CDC, el d'ERC o d'ICV. "La gran incògnita serà amb quin programa es governarà després del 27 de setembre. Amb el programa dels escindits d'ICV? Amb el programa de CDC? Amb el programa d'ERC?", s'ha preguntat. Més enllà, també ha situat Unió com "l'únic referent del catalanisme moderat, que no posa límits però sí seny a tot el procés".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada