dimarts, 28 de juliol del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (31). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, a 62 dies del 27S,a dos mesos dia per dia de les votacions, a una setmana justa del 3 d’agost quan el president Artur Mas signarà el decret que dissol el parlament i dóna el tret de sortida d’aquest procés electoral excepcional, que esperem i desitgem.

Articles del Víctor


21/27.07.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (31). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, a 62 dies del 27S,a dos mesos dia per dia de les votacions, a una setmana justa del 3 d’agost quan el president Artur Mas signarà el decret que dissol el parlament i dóna el tret de sortida d’aquest procés electoral excepcional, que esperem i desitgem.
No volem ser una especie “ en vies d'extinció” i alhora “desprotegida”.
 Acabem el juliol amb unes calors a “go-go” que diuen no havien arribat mai a aquestes mesures en un mes de juliol i els científics vinculen l'onada de calor europea amb el canvi climàtic.Temperatures en molts graus superiors a dades històriques, amb la conclusió que l'escalfament global és el culpable d'aquesta calor sufocant i les temperatures de principis de juliol a Europa, principalment França, Alemanya i l'Estat espanyol.
Per altra banda resulta que la NASA ha descobert un planeta semblant a la Terra ( Un exoplaneta, en diuen, i es troba a la constel·lació Cygnus, a la que està a 1.400 anys llum de distància - una distància per no anar-hi cada cap setmana, si no tens els transportador d'Star Trek- segons la NASA, el Kepler-452b, nom com han batejat aquesta important troballa, és un 60% més gran que el diàmetre que la Terra i la seva òrbita és de 385 dies. Les semblances entre la seva estrella i el nostre sol, com que només la distancia és d'un 5% més que de la Terra del Sol, entre d'altre fan del Kepler-452b el millor candidat a la Terra 2.0.). Dic tot això, perquè l'especie humana, que som tan petitets, i vivim en un planeta segurament irrepetible, que segurament en uns 200 anys o menys n'hem fet unes destrosses pitjors que en 50.000 anys, i les que hi farem i no se pas si en sortirem. Però anem mirant coses més xiques, amb tot això de la perspectiva petita i estem nosaltres els catalans en mig del planeta Terra té una Àrea de superfície total de 510.072.000 km2, i uns 148.940.000 km2 de terra fixa. En comparació Catalunya té una Àrea de superfície total és de 32.114 km2, una petitesa en comparació de superfície total de terra fixa i a més ens ha agafat la dèria de lluitar per la independència, per què si no l' obtenim en un temps relativament curt, en passarà com el Planeta que com veiem, tenim moltes feines per arranjar-ho i nosaltres encara que petits, no volem ser una especie “ en vies d'extinció” i alhora “desprotegida” que ens acabi fent desaparèixer, engolits per una voràgine que ens vol aniquilar.
Vacances amb deures. 
 D'aquí quatre dies començaran oficialment les vacances d'agost - pels que les facin, com abans és feia en plena efervescencia industrial, sobretot.en les grans urbs del rovell de l'ou industrial- Doncs si, aquest será un mes de vacances d'aquelles amb deures o amb treball a casa, encara que no sigui físic, però si intel-lectual i emocional.
Els deures de l'agost.
Som a 62 dies del 27S, a dos mesos justos dia per dia de fer les votacions, a una setmana justa del 3 d’agost quan el president Artur Mas signarà el decret que dissol el Parlament i dóna el principi d’aquest procés electoral excepcional, que tambè tindrà un calendari electoral excepcional, ja que del 5 i el 15 d’agost els partits, entitats, associacions podran formar candidatures i/o coalicions una vegada comunicat a les juntes electorals corresponents. Les candidatures es presentaran del 19 i el 24 d’agost i el Diari Oficial de la Generalitat publicarà les llistes presentades el 26 d’agost, a partir d'aquí s’obre un període breu d’al·legacions i correcció d’errors i el 31 d’agost es proclamaran les candidatures i llistes definitives. El sorteig per a la formació de les meses electorals es farà entre el 29 d’agost i el 2 de setembre. Amb una campanya electoral que començarà l’11 de setembre i es tancarà el 25, i del 22 al 26 de setembre es prohibirà de difondre sondatges electorals.
 Es vol esquivar la impugnació del 27S.
Com que han sortit per activa i per passiva informació que el Govern del PP, tenia l'intenciò d' impugnar la convocatòria d'Eleccions del 27S, s'ha decidit que el decret de convocatòria serà ordinari per evitar algun recurs. Tots sabem que són uns comicis excepcionals però convocats per la via ordinària. És vol que tinguin un caràcter plebiscitari, però, cal assegurar-se que no hi ha cap escletxa legal a la qual el govern espanyol pugui agafar-se per presentar un recurs contra el decret de convocatòria, que toquem fusta, el president té de signar el 3 d'agost. Veieu quin agost amb deures...!!!
 Aquest dilluns (27J ) la Via Lliure ja té més de 55.935 persones.
Concretament amb menys d’una setmana s'han fet prop de 56.000 inscripcions segons l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a La Via Lliure - que de debò es diu: La Via Lliure cap a la República Catalana- amb la que és pretén omplir de colors la Meridiana l’Onze de Setembre pròxim , un trajecte que vol fer arribar fins al Parlament de manera simbòlica els diversos eixos de debat sobre el futur país.

Per cert, entre altres coses, avui s'ha presentat el nou model d'Administració tributària Catalana , i el President Mas n'ha dit això: “És l'intent de fer una Hisenda pròpia més seriós dels darrers tres segles” , i més endavant hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada