dissabte, 11 de juliol del 2015

La Xina aposta per Barcelona


A 100 DIES DEL 27S.
DIA 22, DISSABTE 11 DE JULIOL DEL 2015- MANQUEN 78 DIES

La Xina aposta per Barcelona

El segon banc xinès escull Catalunya per desembarcar a la península.El president de l'empresa Huayi Compressor defineix la ciutat com "el centre econòmic" de l'Estat espanyol

| ND 11/07/2015 a les 09:44h

El president de la junta de supervisors del CCB, You Guo, al Palau de Pedralbes. Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.

Barcelona brilla amb llum pròpia vista des de la Xina. El segon banc més important de la Xina, el China Construction Bank (CCB), ha escollit la capital catalana per penetrar en el marcat espanyol, obrint-hi una sucursal al número 640 de l'avinguda Diagonal. El desembarcament oficial de l'entitat xinesa va tenir lloc dimecres de la setmana passada, en un acte de gran pompositat al Palau de Pedralbes, amb la presència de l'ambaixador xinès a Madrid i tot. El president de la junta de supervisors del CBB, You Guo, va recalcar que l'oficina de Barcelona se suma a les ja existents de París, Amsterdam, Frankfurt i Luxemburg.

Durant la inauguració, el banc també va donar veu a un dels seus clients, el president de l'empresa de Sant Quirze del Vallès Huayi Compressor, Zhu Jinsong, que va definir Barcelona com "el centre econòmic" de l'Estat espanyol. De fet, des del servei de premsa expliquen que l'entitat té molt clar que la major part de les empreses xineses establertes a l'Estat tenen la seu a Catalunya, i que hi ha multitud d'empreses catalanes amb voluntat de fer negoci a l'Àsia.

El CCB és la segona entitat bancària a nivell global en termes de capitalització borsàtil, i té uns actius per valor de 207.900 milions de dòlars. You va destacar que la Xina, actualment, és "un dels socis comercials més importants d'Espanya", i que l'Estat espanyol és el sisè soci comercial de Beijing.

Barcelona, a més, ja compta des del 2012 amb una oficina del principal banc de la Xina i del món, el Banc d'Indústria i Comerç (ICBC), i Hutchinson compta amb una macro-terminal de contenidors al Port de Barcelona. Per tot plegat, el conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, es va felicitar per l'interès que Catalunya desperta a Beijing.

L'exambaixador espanyol a la Xina Eugeni Bregolat també present a l'acte ocupant un espai d'especial rellevància, va destacar: "La banca xinesa no va incórrer en els errors de la d'Occident: apalancaments, bons bons escombraria... i els fets els han donat la raó. La Xina ha pogut capejar la crisi d'una forma que gairebé no s'hi ha notat."
 

El conseller Andreu Mas-Colell, descobrint la placa commemorativa amb You Guo. Foto: M.C.

...................................

Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada