El metge Oriol Mitjà, el físic Àlex Arenas, el científic de dades Joe Brew, el professor Xavier Rodó i una seixantena més de científics dels Països Catalans i de tot l’estat espanyol signen un article conjunt a The Lancet, la revista mèdica més prestigiosa del món, en què demanen al govern espanyol que apliqui urgentment un confinament total. Altrament, alerten d’una saturació de tot el sistema hospitalari que es pot allargar fins a final d’abril. Segueixen la línia argumental que ja van exposar al govern de Pedro Sánchez ara fa una setmana amb aquesta carta. ‘Ens agradaria expressar la nostra preocupació per la limitada capacitat de les mesures preses pel govern espanyol per a controlar de manera efectiva la Covid-19 i per a aturar el creixement exponencial de nous casos’, diuen en l’article.
Alerten que la saturació del sistema de salut es pot allargar fins al 24 d’abril. ‘Demanem al govern espanyol que apliqui tan de pressa com sigui possible unes mesures més dràstiques per a minimitzar l’impacte de la pandèmia entre la població.’
Report diari sobre el coronavirus
Cada nit a les 10.00 pots rebre al teu correu el resum del més important que ha passat durant el dia relacionat amb el Covid-19 i informació addicional d'interès.