gràfics alentiment Covid-19
Disset dies després de decretar-se l’estat d’alarma i del confinament de la població a tot l’estat espanyol, el nombre de casos confirmats de Covid-19 s’acosta als 90.000 i als 25.000 al país. Però si observem l’evolució que ha tingut el coronavirus 2019 aquests darrers dies, es poden observar dades que donen esperança i que concorden amb les previsions menys alarmants que fan els experts. La corba d’infeccions continua a l’alça, però no amb la rapidesa que tenia fins ara –fet que aquests dies vinents pot ser un respir per als serveis mèdics– i la reproducció de la malaltia comença a estabilitzar-se arreu.
Cal dir primer de tot que la falta de tests fa que el nombre de casos confirmats de coronavirus sigui una aproximació: de casos reals d’infectats, n’hi ha molts més. Per tant, és una mostra més relativa que no pas el nombre de pacients en estat greu o el nombre de víctimes. Per exemple, segons la investigadora en sistemes complexos de la Universitat de Saragossa Clara Granell, el nombre real de contagiats és deu vegades superior als casos confirmats. Això vol dir que els casos reals al país són vora 250.000, tot i que la majoria dels infectats no tenen símptomes o en tenen de lleus i no requereixen hospitalització, cosa que és positiva del punt de vista de la immunitat col·lectiva.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.