La situació originada per la Covid-19 és pitjor cada dia que passa. Tenim davant un problema d’una gravetat enorme que els governs, dels locals al de la Unió Europea –per a dir-ho així–, no tenen manera de controlar com caldria. Els xinesos ja han començat a parlar de ‘arrogància occidental’ per explicar com és possible que la pandèmia haja caigut sobre Europea amb tanta força que prompte pot superar el que va passar allí. És una crítica interessant, però tan sols a condició que ningú no oblide que la pandèmia es va originar a la Xina i que l’inici dels contagis no diu res de bo, precisament, sobre aquell país. Però és cert que hi ha hagut una arrogància a Europa que ens ha fet perdre dies i setmanes clau per a controlar les conseqüències del coronavirus.
Estic convençut que molta gent no va entendre l’abast del que venia, començant per molts responsables polítics, efectivament arrogants. Veient què passava a orient s’haurien hagut d’aplicar mesures dràstiques molt abans per frenar l’extensió dels virus, mesures que haurien pogut alentir i controlar el punt on som ara ja. En algun moment i en algun cas es va fer –la suspensió del congrés mundial de mòbils, per exemple–, però en la majoria de casos ja es veu que anem tard i que anem cada dia pitjor.
Report diari sobre el coronavirus
Cada nit a les 10.00 pots rebre al teu correu el resum del més important que ha passat durant el dia relacionat amb el Covid-19 i informació addicional d'interès.