El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha mostrat indignat amb la reacció que estan tenint el president espanyol, Pedro Sánchez, i el vicepresident Pablo Iglesias davant el coronavirus, quan han decidit una centralització espanyolista i a no escoltar les peticions de Catalunya. "Irresponsables!", ha deixat anar Puigdemont.
"El virus del centralisme no descansa ni en temps de pandèmia. Greu error de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. El que havia de ser un govern de que obrís un "temps nou" recorre al vell recurs de llançar-nos la Constitució pel cap. Diàleg? El monòleg de sempre. Irresponsables!", ha indicat el president.

El virus del centralisme no descansa ni en temps de pandèmia. Greu error de @sanchezcastejon i @PabloIglesias. El que havia de ser un govern de que obrís un "temps nou" recorre al vell recurs de llançar-nos la Constitució pel cap. Diàleg? El monòleg de sempre. Irresponsables!

El president Quim Torra ha indicat per la seva banda, que des de la Moncloa li han comunicat que queda ajornada fins demà la trobada telemàtica amb els presidents autonòmics. Torra ha demanat no perdre més temps, i ha insistit en la necessitat de confinar tota Catalunya.
"La Moncloa m’acaba de trucar per dir-me que endarrereixen la reunió de presidents a demà diumenge. No podem perdre més temps. La situació és greu. Oferim tota la nostra col·laboració a l’Estat, però hem d’avançar. Insisteixo: cal el confinament de Catalunya", ha dit.

Moncloa m’acaba de trucar per dir-me que endarrereixen la reunió de presidents a demà diumenge. No podem perdre més temps. La situació és greu. Oferim tota la nostra col·laboració a l’Estat, però hem d’avançar. Insisteixo: cal el confinament de Catalunya