dijous, 19 de març del 2020

Oriol Mitjà respon a una difamació d’El Periódico amplificada per Iceta

He dedicat la meva vida a la defensa del dret de la salut a totes les persones, sobretot les més pobres‘, ha etzibat l’investigador Oriol Mitjà a Miquel Iceta a Twitter. El primer secretari del PSC ha compartit a la xarxa social un article difamatori d’El Periódicoen què s’acusa l’investigador d’aprofitar la crisi del coronavirus 2019 per a fer política a favor del govern de Quim Torra. ‘La crítica del científic [al govern espanyol] apuntala el missatge de fons: morim per culpa de Madrid. El cinisme, com el virus, no té fronteres’, diu el text.

Ni es una extensión del conflicto político ni estoy adherido a ningún partido. Soy investigador, trabajo con las premisas de excelencia y constancia. He dedicado mi vida a la defensa del derecho a la salud de todas las personas sobretodo las más pobres https://bit.ly/2xRViPz  https://twitter.com/miqueliceta/status/1240570614362132481 



Report diari sobre el coronavirus
Cada nit a les 10.00 pots rebre al teu correu el resum del més important que ha passat durant el dia relacionat amb el Covid-19 i informació addicional d'interès.
Aquests darrers dies, Mitjà, que encapçala el primer assaig clínic a Catalunya contra el coronavirus 2019, ha demanat la dimissió del comitè d’emergències espanyol per haver actuat tard i malament amb l’epidèmia. En aquest sentit, considera que l’expansió actual de la Covid-19, que ja ha infectat més de 17.000 persones a l’estat, era evitable garantint un confinament total com a la Xina o fent proves i aïllaments en massa com ha fet Corea del Sud.
[VÍDEO] Oriol Mitjà explica a la BBC l’assaig clínic català contra el coronavirus 
Mitjà, que va ser una de les primeres veus a demanar la suspensió del Mobile World Congress pel coronavirus, s’ha defensat dels atacs i ha recordat que l’actual crisi sanitària no era cap ‘extensió del conflicte polític’ entre Catalunya i Espanya. ‘No estic adherit a cap partit. Sóc investigador. Treballo amb les premisses d’excel·lència i constància‘, ha afegit.
Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 
Tanmateix, Emma Riverola, articulista d’El Periódico, li ha dedicat un article, titulat ‘Cinisme’, en el qual escriu: ‘Sorprèn que algú de la seva intel·ligència s’interni en el jardí polític. La seva adhesió pública a JxCat ho fa més comprensible, però els seus errors previs a l’hora de menystenir la capacitat destructora del virus haurien de convidar-lo a la prudència. El govern de Torra ha erigit Mitjà en el seu torcebraç al govern [espanyol]. La crítica del científic apuntala el missatge de fons: morim per culpa de Madrid. El cinisme, com el virus, no té fronteres.’
Coronavirus 2019: Què ha passat avui? El report diari de VilaWeb 
Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot
Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.
Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.
Vicent Partal
Director de VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada