La 53a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya se celebrarà a Sitges del 8 al 18 d'octubre, segons el previst, però l'organització del festival ha volgut donar una agradable sospresa als seguidors del cinema fantàstic i de terror i oferir-ne un petit tast en aquests dies de confinament pel coronavirus.
Es tracta de Sitges Countdown, una iniciativa presentada aquest mateix dilluns i que, de facto, és una prèvia del festival en ple mes de març. Segons va explicar Àngel Sala, director del Festival de Sitges, cada dia es penjarà al canal de Youtube del festival un curtmetratge de forma absolutament gratuïta i que permetrà, d'aquesta forma, gaudir des de casa i de manera digital d'una edició en petit format del festival de cinema més important del nostre país.
El certamen, doncs, vol acompanyar així "el compte enrere" fins el mes d'octubre i contribuir a fer-lo més "curt". El Sitges Countdown s'ha estrenat aquest mateix dilluns amb la primera peça disponible, el curtmetratge La bruja de fosforo paseante, un film que explica la història d'Agustina, una noia que en la vigília del casament del seu fill intenta aturar la cerimònia.