Grífols ha anunciat avui que ha arribat a un acord amb diverses autoritats dels Estats Units per desenvolupar un tractament per combatre directament el coronavirus 2019. A través d’un comunicat, l’empresa catalana ha explicat que treballarà amb l’Autoritat Estatunidenca d’Investigació Biomèdica Avançada (BARDA, per les seves sigles en anglès), l’Agència del Medicament dels Estats Units (FDA) i altres organismes federals amb l’objectiu de recollir plasma de pacients recuperats de la Covid-19 i produir immunoglobulines hiperimmunes al virus. L’acord també contempla el desenvolupament d’estudis preclínics i clínics necessaris per determinar l’eficàcia d’aquesta teràpia.
‘La companyia posarà a disposició del projecte la seva xarxa de centres de donació aprovats per l’FDA, examinarà i identificarà als donants i processarà el plasma per produir anticossos hiperimmunes en les seves instal·lacions especialment dissenyades i aïllades per malalties infecciones als Estats Units’, ha dit Grífols.
Report diari sobre el coronavirus
Cada nit a les 10.00 pots rebre al teu correu el resum del més important que ha passat durant el dia relacionat amb el Covid-19 i informació addicional d'interès.