dijous, 24 de març del 2016

La Casa Bloc, a punt per allotjar els refugiats

EL DRAMA DE LA MIGRACIÓ

La Casa Bloc, a punt per allotjar els refugiats

A l'edifici del districte de Sant Andreu s'hi instal·laran 90 persones

L'immoble que ha estat en obres des del novembre és un dels tres emplaçaments d'acollida temporal

La Casa Bloc, a punt per allotjar els refugiats
ELISENDA PONS
EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dijous, 24 de març del 2016 - 14:01 CET
Les tres entitats socials que gestionen l'acollida de refugiats a Catalunya (la Creu Roja, l'Accem i la Cear-Ccar) han mostrat aquest dijous les instal·lacions de la Casa Bloc per allotjar 90 refugiats. Les associacions mantenen també entrevistes amb els veïns del districte de Sant Andreu per accelerar el seu procés d'integració. La data de les primeres arribades no s'ha concretat, per garantir l'estabilitat emocional dels immigrants fora del focus informatiu. En principi, es creu que podria ser a principis de maig.
L'immoble ha estat en obres des del novembre. Aquest edifici, l'alberg i casa de colònies de la Conreria (a Tiana) i una finca de la Fundació Sant Joan de Déu (Manresa) són els tres emplaçaments de primera acollida de les famílies abans de portar-les a pisos independents.

ESTADA TEMPORAL

El president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, ha afirmat que els inquilins de la Casa Bloc són sol·licitants d'asil i actualment estan residint en diferents centres d'estada temporal. Després d'aquesta primera fase, les entitats socials se centraran en la segona part del programa per a demandants d'asil, que significa allargar fins a sis mesos més, o fins a nou, l'allotjament en funció de la valoració que es faci sobre la vulnerabilitat d'aquestes persones. L'última fase d'aquest procés és la d'integració, que dura entre 12 i 18 mesos.
Les tres entitats socials que gestionen la Casa Bloc compten amb el suport de la Generalitat, que és la propietària de l'edifici, i de l'Ajuntament de Barcelona que posarà al seu abast els serveis que té la ciutat per als refugiats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada