dimecres, 16 de març del 2016

Romeva: "L'acció de l'Estat ens ha situat més en el debat mundial"

Romeva: "L'acció de l'Estat ens ha situat més en el debat mundial"

El TOT Sant Cugat entrevista al conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència: "Estem on volem estar"


Raül Romeva
Raül Romeva   |   Jordi Borràs
El conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha assegurat que les accions de l'Estat espanyol contra el procés sobiranista han fet créixer l'interès internacional per a la situació política de Catalunya. En una entrevista al TOT Sant Cugat, el cap de llista de Junts pel Sí ha afirmat que "malgrat els intents del govern espanyol de paralitzar la nostra activitat el que ha aconseguit és posar-nos més en la centralitat del debat europeu i mundial".
A més, Romeva ha explicat que el seu departament és "molt conscients que no som un Estat, però també sabem que tenim un mandat que passa per construir una estructura de departament ministerial que aspira a ser la d'un Estat". "Som un element que genera molt interès en els altres Estats (...), i els interessos del que volem fer i com són cada vegada més grans. Nosaltres ho volem explicar al món", ha afegit.

D'altra banda, sobre els atacs del Tribunal Constitucional (TC) contra el departament d'Exteriors, Romeva ha apuntat al TOT Sant Cugat que "el govern espanyol, una vegada més, ha instrumentalitzat el TC", i que ha intentat paralitzar el departament però només pel que fa al seu nom, i no amb cap conseller ni amb el departament en si. "No hi ha risc, ni amenaça ni perill". "Estem on estem, i estem on volem estar. No hi ha cap tipus de preocupació", ha conclòs Romeva.

Entrevista publicada al TOT Sant Cugat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada