diumenge, 10 de gener del 2016

05.01.16 - ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA..., el nº 1 del 2016-(52). SOM UN PAÍS PETIT I CARREGAT DE PUNYETES . I NOMÉS ENS MANCAVA LA CUP.

Articles del Víctor
03-05.01.16
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA..., el nº 1 del 2016-(52). SOM UN PAÍS PETIT I CARREGAT DE PUNYETES . I NOMÉS ENS MANCAVA LA CUP.
..................
PAÍS PETIT I CARREGAT DE PUNYETES. I NOMÉS ENS MANCAVA LA CUP.
L'intringulis de la CUP
Aquest procés d'Anar cap a la Independència és com una muntanya russa-un Dragon Kan, dirien els fans de PortAventura-, aquest diumenge passat es va arribar al súmmum de les filigranes,els pactes, els subpactes, les votacions - ho podem creure, o no-, les assemblees a comarques o territorials, a Manresa, amb resultats tan surrealistes que ni en Dalí se'ls podia imaginar o si no ja sabeu : el 1515-1515 de Sabadell que era el tercer 27, el 27D, que deunidó,o un altre empat previ de les territorials produït passat dissabte 2 de gener, i no diguem els 36 SÍ, 30 NO i 1 abstenció ( Resultat que l'opció contrària a la investidura va obtenir aquest suport. Llavors la possibilitat a favor de la investidura, fou derrotada per 34 NO, 32 SÍ i 1 abstenció, només dos vots de diferència. ) i si aquest surrealisme era poc, si va afegír un esforç per la investidura, un dejuni de 24 hores a l'espera de la decisió de la CUP, per part de 70 i 75 membres del secretariat nacional de l'ANC, que a títol personal es tancaren a l'escola Pia del carrer Diputació de Barcelona reclamant l'acord entre Junts pel Sí i la CUP, que per acabar-ho d'arreglar, només hi hagués faltat alguna processó, encara que fós laica, i això quan han passat un centenar de dies, des del primer, incert i esperat 27S i gairebé una seixantena i escaig que feia que no plovia a Catalunya.
El Trostkisme* dins la CUP.
I sí dins de la CUP , la situació de per si , ja es especial en la reunió d'aquest diumenge, on el Consell Polític, que fou ampliat amb el Grup d'Acció Parlamentària, encara ho fou més, doncs hi van votar : Arran, Col·lectiu Drassanes, Constituents per la Ruptura, Coordinadora Obrera Sindical (COS), Crida Constituent, Endavant OSAN, Poble Lliure, i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), i a més hi havia tres organitzacions trotskistes*, que són: Lluita Internacionalista, Corrent Roig i En Lluita que tenien un vot cadascuna i totes tres coincidiren - per casualitat- amb el seu vot a votar NO a la investidura, encara que les tres organitzacions reconeixen el dret a l'autodeterminació de Catalunya i tenen referents a l'Estat espanyol.
Tots aquest vot van fer que els resultats fins que l'opció contrària a la investidura va obtenir el suport de 36 SÍ, 30 NO i 1 abstenció i la favorable, fou derrotada per 34 NO, 32 SÍ,i 1 vot d'abstenció, amb la diferència de dos vots. Tot això amb una democràcia assembleària molt suigeneris, no ús sembla?.
Els comentaris i reaccions de tot tipus no s'han fet esperar.
I després del nefast - un altre- dia 3 de gener del 2016, hi ha hagut reaccions i comentaris de tot tipus que em trobat arreu i per mostra ús en faig un tastet:
La CUP insisteix a demanar que Junqueras sigui el president per evitar eleccions al març”. Ho digueren les diputades Anna Gabriel i Eulàlia Reguant entrevistades a Catalunya Ràdio i RAC1, afirmant que: “Sí, Junts pel Sí canvia el seu candidat hi podria haver govern”, i vinga astracanades. Ignasi Sabater, alcalde de Verges (CUP), diu que té: “Tristesa, ràbia i decepció”; La CUP d'Arenys de mar afirma: “ Que el NO a Mas no representa a la militància del municipi”.; Junqueras diu: ”Mai ens rendirem”; Que Antonio Baños vol plegar de la CUP; Lluc Salellas (CUP), comenta: “Avui estic trist”; Eudald Calvo, alcalde d'Argentona (CUP), demana disculpes pel NO a Mas.; L'exdiputat David Fernández no assisteix a la reunió de la CUP que decidirà sobre Mas.; La diputada Anna Eulàlia Reguant diu: “ La CUP queda tocada però ens refarem” .; “Molts militants de la CUP demanen perdó o pleguen, després del no a l’acord amb Junts pel Sí”. ; La CUP de Montesquiu afirma: “És un greu error, que ens pot tornar un estadi autonòmic”; i “Junts pel Sí insisteix que Mas és l'únic candidat a la presidència”. La coalició assumeix que d'aquí a una setmana es convocaran les eleccions al Parlament, dissolent d'aquesta manera la legislatura més curta de la història del país.
Amb els papers mullats o anar de bona fe.
Ja ho diu la dita popular que per la vida no es pot anar amb tanta bona fe, i sinó guaiteu: La presidenta del Parlament Carme Forcadell ha mostrat la seva decepció amb el "no" de la CUP a Mas a través d'una piulada a Twitter, on “...assegura haver-se equivocat per pensar que la CUP ajudaria a fer realitat el mandat del 27S”.; i també tenim l'actual president de l'ANC Jordi Sánchez que es disculpa davant la gent que va fer confiança a la crida de l'entitat i avui se sent "enganyada", i també “demana perdó perquè l' ANC va equiparar el vot a JxS amb el de la CUP...” ; Fins i tot hem de sumar a l'expresidenta d'Òmnium Muriel Casals que reconeix que: “No havíem d’haver estat tan ingenus amb la CUP”. L'ara diputada de Junts pel Sí diu, també, “Que la dimissió de Baños fa que una part significativa d'electors de la CUP ara hagin perdut la seva representació”. A més a més , ens hi tindríem de sumar al munt de gent independentista d'aquest PAÍS PETIT I CARREGAT DE PUNYETES,que vàrem pensar que el vot independentista a la CUP a l'hora de la veritat sumava per arribar a la independència i pel que es veu, abans, el que volien fer era una mena de soviet català.
Fi de la primera part del drama que ha passat a riota o l'inrevés.
Quan resulta que s'ha trencat tot i les rates abandonen el vaixell, mentre i alguns o algunes encara juguen amb el país i se n'enfoten tranquil-lament, mentre l'unionisme i l'espanyolisme no para de riure, encara que tristos, n'anirem parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona
http://elblocdelvictor.blogspot.com


Nota:
Posarem les fotos un altre dia, salut i independència...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada