dilluns, 18 de gener del 2016

Romeva: «És important que Mas tingui un paper en l'agenda internacional»

Nou govern

Romeva: «És important que Mas tingui un paper en l'agenda internacional»

El conseller d'Afers Exteriors afirma, sobre el referèndum, que "no busquem la unilateralitat, però no la descartem"

Destaca que el pressupost de la política d'exteriors de la Generalitat és de 19 milions, mentre que "només la residència de l'ambaixador espanyol al Marroc en val 6"

Romeva haurà d'informar a Exteriors dels seus viatges si són fora de la UE

| 18/01/2016 a les 09:17h
Raül Romeva, conseller d'Afers Exteriors, entrevistat aquest dilluns

Raül Romeva, nou conseller d'Afers Exteriors, ha defensat aquest dilluns que "és important que Mas tingui un paper en l'agenda internacional" per donar a conèixer el procés a l'exterior. "En molts àmbits el poden reconèixer com una persona autoritzada", ha apuntat en una entrevista a Els Matins de TV3.

Sobre la seva conselleria, Romeva ha explicat que "està previst que s'obrin nou delegacions noves i disset més estan planificades" i que "no és car", tenint en compte que el seu pressupost serà de 19 milions d'euros. "Només la residència de l'ambaixador espanyol del Marroc val 6 milions d'euros i el pressupost de l'estat espanyol és de 1600 milions", ha comparat.

No descarta la "unilateralitat"

Sobre la celebració d'un referèndum sobre la independència, Romeva no ha descartat la "unilateralitat" en cas que sigui "impossible" poder pactar-lo: "No busquem la unilateralitat, però no la descartem". "La millor manera és que es faci de manera acordada, és com ho busquem i ho volem", ha afegit. Romeva ha recordat que s'ha anat a negociar amb l'Estat disset vegades i que, de moment, "ningú ha posat una alternativa sobre la taula".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada