dissabte, 23 de gener del 2016

El primer carrer de la Catalunya independent

El primer carrer de la Catalunya independent

Empresaris terrassencs pinten un mural en forma de carrer en un polígon de Terrassa, "farts que els robin la placa perquè el carrer es diu 'De la Terra Lliure'"

Carrer de la Terra Lliure. Així és com va batejar el mes de juliol passat l'empresari Jordi Roset un carrer de Terrassa que fa cantonada amb la benzinera Petro7, de la qual n'és copropietari. La via en qüestió no tenia nom perquè encara és de propietat privada ja que l'Ajuntament no ha recepcionat el polígon del qual en forma part. Segons ha explicat Roset al Món, "un dia vaig preguntar al Consistori si posarien nom al carrer i quan em van dir que el carrer era nostre, vaig decidir posar-li 'de la Terra Lliure'". Explica, a més, que, amb altres empresaris, va encarregar a un fabricant de Valladolid una placa amb el nom idèntica a les que hi ha a la resta del municipi, que van instal·lar. 
Aquesta acció asseguren que la van fer per "donar suport a la decisió de l'Ajuntament de Terrassa d'afegir-se a l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI)". El problema va venir quan poques setmanes després la placa va desaparèixer: "El regidor del PP va fer una pregunta al ple de l'Ajuntament dient si se sabia qui havia posat el nom i demanant que es retirés. I, efectivament, va desaparèixer", relata Roset.
Però el també propietari de Cellers Roset va insistir i va tornar a penjar la placa, que va desaparèixer per segona vegada. Explica Roset que un dia es va trobar pel carrer amb el regidor del PP Gabriel Turmo -únic representant del partit conservador i actualment a l'oposició-, i aquest li va reconèixer que la placa havia estat retirada a instàncies seves. Finalment, la decisió adoptada per Roset i els altres empresaris ha estat tornar a col·locar la placa i pintar un immens grafit obra del grafiter terrassenc Mohi Lee Elasri, que reprodueix un carrer -amb les seves balconades amb estelades i una amb una bandera espanyola- que porta per nom 'Carrer de la Terra Lliure'.

Roset ha explicat que allà on hi ha el balcó amb la bandera espanyola ha escrit "Cal Gabriel", en honor al regidor del PP. L'empresari es mostra satisfet i espera que d'aquesta manera "s'hagi posat punt i final a l'acte de vandalisme, vingui d'on vingui, que suposa retirar de la paret d'una propietat privada un element estètic (la placa) que no fa mal a ningú, tot i que sembla molestar a algú en particular, i ha confessat que, en cas que tornés a desaparèixer, "ja en tinc alguna més a punt".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada