dimecres, 27 de gener del 2016

Dues obres de la col·lecció Cau Ferrat enceten l'Any Casas a Sitges

Dues obres de la col·lecció Cau Ferrat enceten l'Any Casas a Sitges

Vinyet Panyella, comissària de l'esdeveniment, oferirà divendres a la tarda al Museu de Maricel una xerrada sobre "Ball al Moulin de la Galette"

| 27/01/2016 a les 13:33h
Especial: Territorials

L'any dedicat a Ramon Casas, s'enceta aquest divendres al Museu de Maricel de Sitges | Wikimedia
 
El proper divendres a les 18.00 hores, la sala gòtica del Museu de Maricel de Sitges acull l’inici de l’Any Casas amb una conferència dedicada a dues obres de l’artista i que a la vegada formen part de la col·lecció del Cau Ferrat: l’oli del Ball al Moulin de la Galette (1901) i la carta de 1890 que Ramon Casas va escriure a Santiago Rusiñol per anunciar la seva arribada a París.
La presentació de les dues obres anirà a càrrec de Vinyet Panyella, directora de Museus de Sitges i també comissària de l’Any Ramón Casas. El Ball al Moulin de la Galette és un de les pintures més destacades que es pot observar al Cau Ferrat. Aquesta obra acostuma a ser la peça més sol·licitada per altres museus, de cara a exposicions temporals.
Amb aquest esdeveniment comencen els actes de l’Any Ramon Casas a Sitges, que commemoraran durant tot l’any, amb diferents iniciatives, el paper i la figura d’aquesta artista i els seus estrets lligams a Sitges, on va ser propietari de Can Rocamora, l’edifici que enllaça el Cau Ferrat i l’actual Museu de Maricel. La seva obra està àmpliament present a les col·leccions dels Museus de Sitges: al Cau Ferrat hi ha 15 olis i 80 dibuixos, mentre que al Museu de Maricel hi ha tres dibuixos, un oli i un plafó de rajoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada