diumenge, 17 de gener del 2016

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA. (SEGONA ÈPOCA, nº 2 ) (53). De LA CAIGUDA DE L'ENXANETA, a GAIREBÉ LA CAIGUDA DE L'ENXANETA

Articles del Víctor 
06-12.01.16
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA. (SEGONA ÈPOCA, nº 2 ) (53). De LA CAIGUDA DE L'ENXANETA, a GAIREBÉ LA CAIGUDA DE L'ENXANETA
De LA CAIGUDA DE L'ENXANETA, a GAIREBÉ LA CAIGUDA DE L'ENXANETA.
Els que fem d'articulistes, cronistes, periodistes, bloguers - free lance – tot una mica, algunes vegades se'ns complica la cosa de mala manera. I això és el que ha passat aquests dies amb la disbauxa que es portaven tots plegats que semblava que s'havia trencat tot i havíem perdut bous i esquelles. Trist i deprimit vaig començar l'article 53 de la sèrie ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA..., ara en direm (SEGONA ÈPOCA),i que portava per subtítol: “LA CAIGUDA DE L'ENXANETA”, i el començava així: “No m'hauria pensat mai posar un títol com aquest, que com podeu pensar , és una al-legoria del món casteller- que admiro - referent a l'acabament procés independentista- que quan l'enxaneta està prop de fer l'aleta, algun pilar del castell tremola, va i cau, i no es pot carregar, ni descarregar, ...” Però l'endemà dissabte, abans de la mitja part del partit del Barça que l'escoltava Can Puyal i la seva Tdp a Catalunya Ràdio..., digueren que s'havia arribat a un acord in extremis !!!Al-leluia...!!!, í com minim més de mig país se n' alegra i llavors vaig posar: “GAIREBÉ LA CAIGUDA DE L'ENXANETA” , començant així: “Quan tothom és pensava que l'acord era impossible i els auguris eren d'allò més foscos...” 

..........................
Diuen que el passat divendres (8 de gener del 2016), el President Mas encara no tenia decidit el que havia de fer respecte al Procés i del tot que'n depenia. Com nosaltres que gairebé ja ho teníem embastat. Fou precisament el 9 de gener, que va canviar tot, l'endemà del dia que el replicant Roy Batty, de la pel-licula “Blade Runner” , si aquell que interpretava en Rutger Hauer i que mentre es moria sota la pluja, i plorava perquè anava perdent la memòria i dient aquelles tristes paraules finals de la famosa frase : “ …en la foscor prop de la porta de Tannhäuser. Tots aquests moments es perdran en el temps com llàgrimes en la pluja. És hora de morir. i com diu el guió va néixer el 8 de gener del 2016, casualitats de la vida, oi?, - i n'he fet referencia, perquè en aquesta anada Cap a la independència, i que tot plegat, a part de semblar una pel-licula de por, d'intriga, o fins i tot, com deia un amic meu, d'un gran joc d'estratègia, i hom afegiria que superaria a la millor pel-licula de ciència ficció , i que més d'un en podria fer una gran sèrie. Com després he vist que el Financial Times - un diari no molt amic del nostre procés - ha dit que: “ El procés català supera les sèries ‘Borgen’ i ‘House of Cards’, i que se'n podria fer una apassionant sèrie política...”

Aquests dies també han passat d'altres coses al món, ja que el cantant David Bowie ha mort a seixanta-nou anys després d’una lluita de divuit mesos contra el càncer, quan treballava intensament, ja que el divendres passat (8 de gener del 2016) el polifacètic David Bowie havia publicat el seu últim disc,”Blackstar”.
Amb Carles Puigdemont i Casamajó, tenim el 130è President de la Generalitat de Catalunya.
I amb ple extraordinari fet a correcuita , a tres quarts de deu de la nit del diumenge 10 de gener del 2016, fou investit Carles Puigdemont i Casamajó. com a 130è President de la Generalitat de Catalunya , per 70 si, 63 no, i 8 abstencions.
I qui és Carles Puigdemont i Casamajó.
 Deixeu-me'n fer un petit resum: Carles Puigdemont i Casamajó va néixer a Amer* ( a la Selva), ara, té cinquanta-quatre anys i va cursar estudis de filologia catalana al Col·legi Universitari de Girona. Periodista de professió, va treballar al diari el Punt, ara Punt-Avui, fou creador i director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), director general del periòdic Catalonia Today. Va entrar en política quan va afiliar-se a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). Director de la Casa de Cultura de Girona (2002-2004). Començá l'activitat política el 2006, a l'esdevenir diputat per CiU a les eleccions al Parlament de Catalunya, on repetí el 2010, el 2012 i el 2015, i en les passades eleccions del 27-S va ocupar la tercera posició de la llista de Junts pel Sí de Girona, darrere de Lluís Llach i Anna Caula. Puigdemont té unes fermes conviccions independentistes i se l'inclou al sector socialdemòcrata de CDC. El 2007 va encapçalar la llista de CiU a l’Ajuntament de Girona, sense va guanyar les eleccions i va estar a l’oposició, que ho va fer el 2011, després de trenta-dos anys de govern del PSC a Girona - des de la transició – repetint de nou el 13 de juny de 2015 que va revalidar la victòria fins ahir 11 de gener. Elegit president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), en substitució Josep Maria Vila d’Abadal el juliol de l’any passat. 

 *Amer es una vila de la comarca de La Selva, d'uns 2.000 habitants i amb Carles Puigdemont és el quart President de la Generalitat de Catalunya, nascut en aquest petita localitat de la Selva. Els seus predecessors del càrrec foren tres abats, el primer Francesc de Giginta ( Del 1566 a 1568 ), després fou Miquel d'Alentorn (Del 1635 a 1637) i el tercer fou Andreu Pont d'Osseja ( Del 1647 a 1649), i després d'uns 367 anys la vila d'Amer torna a tenir amb Carles Puigdemont i Casamajó un altre president de la Generalitat Catalunya, que aquest dimarts 12 de gener del 2016, esdevindrà el 130è President català. Continuarà

Fixem-nos bé, si és una segona època, quan el descendent directe del primer Borbó, - que cal tenir de cap per avall - el rei espanyol Felip VI va rebutjar rebre la Presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, - i així és va trencar amb la tradició establerta de que el president de la cambra catalana -, comuniqués personalment els canvis respecte al nou president de la Generalitat i no diguem de les errades, fetes expressament, en les comunicacions del BOE respecte al President Mas, que n'anirem parlant i molt en el futur. 
Ara fins i tot la meva estelada, que estava tota motxa, ja voleia com una desesperada per l'acord aconseguit. I finalment amb Carles Puigdemont Catalunya té un nou resident, una majoria parlamentària i un govern encarregats d'assolir la independència. Un President que va acabar les seves paraules d'agraïment amb un fort: “ Visca Catalunya Lliure...!!!”, de tot això, n'anirem parlant, tot anant cap a la independència (segona època)...Per cert , Salut President.
Víctor Lluelles i Cardona
http://elblocdelvictor.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada