El Tribunal Suprem ha dictat dues sentències en què desestima els recursos presentats pel president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín contra tres acords de la Junta Electoral espanyola (JEC) en els quals comunicava al Parlament Europeu que deixaven vacants els escons de Puigdemont i Comín perquè no havien acatat la constitució espanyola, tal com deia la LOREG. Tanmateix, al desembre, la cambra europea sí que va acreditar Puigdemont i Comín emparant-se amb la sentència del TJUE del cas Junqueras, la qual considerava que el president d’ERC tenia la immunitat d’eurodiputat des que s’havien proclamat oficialment els resultats electorals i sense que calgués que hagués jurat la constitució espanyola.
Tot i aquests precedents, el Suprem avala la JEC i diu que va aplicar ‘amb total correcció la llei orgànica de règim electoral general’, i que ‘no ha discriminat els recurrents ni incorregut en arbitrarietat ni en infracció dels seus drets fonamentals’. ‘Els actes recorreguts no comporten, doncs, cap persecució política dels senyors Puigdemont i Comín’, diuen les sentències.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.