paluzie
Els vora 45.000 socis de l’Assemblea Nacional Catalana voten telemàticament el nou secretariat de l’entitat. La votació va començar dimecres i s’acabarà demà, dissabte. Diumenge se sabrà qui integra el nou secretariat, que serà l’encarregat d’elegir el president de l’entitat. La persona més votada a les eleccions no ha de ser necessàriament qui presideixi l’ANC, perquè depèn dels equilibris interns del secretariat. Per això, la composició del secretariat és la batalla decisiva.
L’actual presidenta, Elisenda Paluzie, és un exemple d’aquest mecanisme. Es va presentar sense intenció de ser presidenta, però després va ser l’escollida. Aquesta vegada es presenta amb voluntat de tornar a exercir el càrrec, però no a qualsevol preu. D’entrada, posa com a condició sentir-se còmoda en el nou secretariat i, a més, si no és la més votada dissabte, és molt possible que no opti a la presidència. Li disputa el càrrec un nucli organitzat al voltant de SalvemlANC, encapçalat per l’actual president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, que promou com a candidata Montse Soler, vinculada a la campanya Eines de País. Entre Paluzie i Soler no hi ha diferències ideològiques ni polítiques, només personals. Totes dues són independentistes, partidàries de la unilateralitat i de fer efectiu el mandat del Primer d’Octubre. I cap de les dues no milita en cap partit polític, tot i que les han acusades de ser pròximes a Junts per Catalunya, cosa que desmenteixen, de la mateixa manera que l’actual presidenta havia estat acusat de ser afí a ERC, una cosa que fa molts anys que no és certa. Paluzie és més coneguda per les bases de l’Assemblea i, per tant, té més possibilitats d’imposar-se.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.